ODUZIMAJU DAH

Slavna stilistica otkriva tajne najbolje odjevenih holivudskih ljepotica

04.02.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Američka stilistica Kate Young glavni je 'krivac' za glamurozna izdanja nekih od najpoznatih ljepotica na crvenom tepihu, a stajlinzi koje ona osmišljava redovito izazivaju oduševljenje modnih znalaca

Ako vam se sviđaju elegantna, ali pomaknuta izdanja poznatih glumica Margot Robbie, Michelle Williams, Rachel Weisz, Dakota Johnson i Sienna Miller, onda morate znati da iza njih stoji Kate Young, jedna od najpoznatijih modnih stilistica u Hollywoodu čije su klijentice najpoznatije ljepotice s A-liste.

Kreativna Amerikanka s nevjerojatnim osjećajem za modu ima nekoliko trikova u rukavu uz pomoću kojih ćete uvijek izgledati fantastično.

'Sa svakom klijenticom popričam o svemu od filmova pa do umjetnosti koja ih zanima, a zatim pregledavamo moje prijedloge i gledam njihove reakcije.

Dakako, bitno je odabrati kreacije koje odgovaraju stilu, građi tijela i osobnosti klijenta, no praksa je pokazala kako uvijek možete računati na glamurozne toalete s potpisom Guccija, Prade ili Chanela', objašnjava omiljena stilistica slavnih stanovnica Hollywooda.

Evo nekoliko sjajnih stilskih trikova koje možemo primijeniti:

Nemojte se bojati prekrajanja

Kad je riječ o važnim eventima, nemojte se ustručavati, ukoliko je potrebno, napraviti i neke preinake na haljini, npr. suziti ili proširiti struk, skratili ili produljiti rub rukava ili haljine. 'Haljina mora biti savršena za vas i tu doista puno znači svega nekoliko centimetara. Jednom je klijentica u zadnji tren dobila toaletu koja je bila preuska. To je bila prava noćna mora. Morali smo na brzinu proširivati haljinu, no upozorili smo je da ne podiže ruke cijelu noć', prisjetila se jedne anegdote Kate Young.

  • +3
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan/ACE PICTURES / INSTAR Images / Profimedia

Modni detalji

'Kako bi stajling bio savršen, tu su modni detalji, frizura i make up koji moraju biti prilagođeni odjeći. Te stvari čine razliku. Sviđa mi se vintage nakit poput npr. Tiffany & Co. ili Cartiera koji će uvijek biti u trendu i podignut će svaki look te istaknuti najljepše na licu. Naravno, outfite morate uskladiti s frizurom ili make upom. Sviđa mi se nenametljiva šminka koja ističe ljepotu bez pretjerivanja.

  • +3
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Bitna je i udobnost

Kad se pak radi o npr. vjenčanim stajlinzima, Kate Young ističe kako tu treba voditi računa o udobnosti outfita i mjestu gdje će se odigrati vjenčana ceremonija. 'Ako ste gošća na vjenčanju, nikad ne biste trebali nositi odjeću koja izaziva previše pozornosti ili pleše na rubu neukusa. Osim toga, prisjetite se i da ćete morati plesati i biti dugo na visokim petama, pa osmislite stajling koji neće uzrokovati žuljeve ili druge neugodne posljedice', rekla je stilistica.

Dobro se osmotrite

Young savjetuje kako biste prije nego odaberete neku kombinaciju stanete pred ogledalo i pogledate kako vam stoji sa svim strana.

'Osmotrite kako vam pristaje sa svih strana, budite kritični. Nekad vam nešto dobro paše sprijeda dok straga izgleda čudno', upozorava K. Young.