UMOTANA U PRŠUT

Slasna piletina punjena sirom i brokulom

30.01.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Zima je godišnje doba kada si možemo dopustiti malo kaloričniju hranu, a jedan od primamljivih recepata je piletina punjena sirom i brokulom

Pečena piletina ne mora uvijek biti nezdrava, posebno ako je stavite na malo maslinovog ulja, a onda dodate i zdravu brokulu. Recept za punjenu piletinu sa sirom i brokulom te po želji umotanu u pršut donosi Skinny Taste

Možete staviti brokulu i cvjetaču
Sastojci:

3 polovice pilećih prsiju bez kostiju
1 veliko jaje
2 velike žlice vode
Krušne mrvice
2 čaše nasjeckane brokule
5 šnita sira po želji
Sol
Čačkalice
Ulje
Pršut po želji

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. U manjoj zdjelici pomiješajte jaja, malo soli i vodu, a u drugu usipajte krušne mrvice.

Piletinu narežite na šnicle i po želji ih možete malo istući batom za meso ako želite da budu tanji. Ako je meso tanje, lakše ćete ga omotati i povezati čačkalicom. Svaku šnitu sira prerežite na pola.

Na sredinu piletine stavite polovicu sira, a na nju stavite brokulu. Omotajte piletine i povežite čačkalicom da se ne odmota te malo posolite.

Kada tako pripremite svu piletinu, umočite je u jaje pa u mrvice i složite na pleh za pečenje. Poprskajte s malo maslinovog ulja i pecite oko pola sata dok ne bude gotovo.

Druga opcija je da, umjesto jaja i mrvica za paniranje, piletinu ispečete samu i na kraju umotate u pršut koji će pojačati okus.