NOVOST IZ LEDA

Sladoled ili torta? Izaberite oboje!

21.08.2015 u 18:34

Bionic
Reading

Ako ste ljubitelj slatkoga, nerijetko se nađete pred teškim izborom: torta ili sladoled. U ovim vrućim ljetnim mjesecima, sladoled se čini boljom opcijom, ali komad dobre torte jednostavno je neodoljiv. Što onda izabrati? Ledo vam poručuje – oboje!

Kokos torta je ne samo dva u jednom – torta sa sladoledom i sladoled s tortom – ona je i jedinstvena slastica koja u ovim ljetnim mjesecima postaje prvi izbor brojnih ljubitelja deserta, jer objedinjuje sve vrline vhunske torte i osvježavajućeg sladoleda.

Kako nastaje kokos torta? Recept je zapravo jednostavan: osnova su mekani biskviti između kojih se nalazi sloj neodoljivog kremastog sladoleda okusa kokosa i vafla. Na sladoled potom ide preljev okusa badema koji je tu ne samo da poveže slojeve Kokos torte u kompaktnu cjelinu, nego i da dodatno obogati i upotpuni sklad okusa.

Kokos torta, naravno, ne bi bila Kokos torta bez sitnih pahuljica kokosa kojima je posuta i koje joj daju puninu okusa laganog ljetnog deserta, stvorenog za uživanje u hladovini uz obalu mora, rijeke, jezera... Ili kao desertni dodatak ljetnom partyju, uz neko dobro vino, prirodni sok ili koktel. Ili jednostavno u udobnosti vlastitog doma, uz omiljenu glazbu, film ili uzbudljivu utakmicu.

Kokos torta jedan je od noviteta kreiran za novu sladolednu sezonu koja je otvorena 30. svibnja proslavom novog praznika, SladoleDana u parku Maksimir. Kao najveći regionalni proizvođač, Ledo je u novu sezonu ušao s 35 novih sladoleda, pa ih sada u svojoj ponudi ima čak 235. U njima uživaju ljubitelji sladoleda ne samo na hrvatskom tržištu, nego i na 20-ak izvoznih tržišta diljem svijeta.

Ledo kokos tortu možete pronaći u svim većim prodavaonicama.