ODLAZE UNIFORME

Škola odustala od košulja i kravata

21.09.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Jedna je srednja škola u Velikoj Britaniji zapovjedila svojim učenicima da više ne moraju nositi uniforme, odnosno do tada obavezne košulje i kravate

Umjesto ovoga trebaju nositi polo majice i bedž sa znakom škole. Razlog ovoj velikoj promjeni je taj što su se učitelji žalili da moraju potrošiti previše vremena na upozoravanje učenika da izgledaju nemarno jer im cijelo vrijeme košulje vise iz hlača ili im kravata nije dobro zategnuta.

Mnogi su roditelji na ovu odluku bijesno reagirali i žele uniforme natrag. Mnogi kažu da se nošenjem profesionalne odjeće djeca uče profesionalnom ponašanju.

Ravnatelj škole kaže: 'I sam obožavam košulje i kravate, ali učitelji su mi stalno dolazili s pritužbama da nisu mogli normalno obavljati posao jer je većina učenika nemarna prema svojim uniformama i uvijek im košulje neuredno vire iz hlača ili kravata nije dobro zategnuta i namještena.'

Začudo, vijeće učenika škole bilo je protiv novog pravila i pokušalo je nemarne učenike poučiti kako se bolje i urednije odjenuti, ali, čini se, bez rezultata.