ČISTAČI ŠMINKE

Skidanje šminke i čišćenje lica preduvjet za zdravi ten

22.04.2010 u 09:05

Bionic
Reading

Svakodnevno skidanje šminke i čišćenje lica osnovni je preduvjet zdravog i sjajnog tena. Sustavnim zanemarivanjem toga koraka u svojoj beauty rutini riskirate začepljenje pora, gomilanje odumrlih stanica i perutanje kože, neugodne infekcije, siv ten i, naravno, bore

Odstranjivanjem šminke ne rješavamo se samo svojih 'ratničkih' boja, nego i nakupljenih masnoća i onečišćenja iz zraka koja isušuju kožu i čine je podložnom upalama. Istodobno, masažnim pokretima potičemo mikrocirkulaciju i usporavamo nastanak bora.

Stručnjaci savjetuju da se za otklanjanje šminke koriste dva sredstva različitih tekstura, odnosno da se to čini u dva koraka. Prvi korak podrazumijeva grubo skidanje šminke uz pomoć gela, pjene, praha ili mlijeka za čišćenje. Tijekom nježne masaže lica izbjegavajte područje oko očiju. Nakon umivanja slijedi drugi korak čišćenja, blažim preparatom lakše teksture, poput tonika, koji će ukloniti preostale nečistoće i umiriti kožu. Možete biti sigurni da ste dobro očistili lice ako je blazinica savršeno bijela. Sada je koža spremna za hidrataciju, što je i osnovna postavka Cliniqueova famoznog seta za čišćenje lica u tri koraka: čišćenje, eksfolijacija, hidratacija.


Iako čistači djeluju eksfolirajuće, to ne znači da jednom tjedno ne bi trebalo učini i blagi piling lica posebnim preparatom kako bi se temeljito odstranile odumrle stanice i koža pripremila za bolji prijem uobičajene njege.
Imate li osjetljive oči ili vam je područje oko očiju posebno važno zbog zabrinjavajuće sklonosti boranju, isplati se uložiti u specijalizirane preparate za odstranjivanje maskare i sjenila. Za područje oko očiju idealni su dvofazni čistači na bazi vode i ulja. Prije upotrebe valja ih promućkati i ne škrtariti prilikom nanošenja na blazinicu. Prislonite je nekoliko trenutaka na zaklopljeno oko kako bi sredstvo otopilo maskaru pa je bezbolno odstranite nježnim pokretom prema dolje.

Superosjetljivu kožu lica, koja se užari nakon temeljitog čišćenja, možete umiriti i dodatno zaštititi jednom od brojnih termalnih voda u spreju (Avène, Vichy, La Roche-Posay, Uriage…).