PRVA POMOĆ KOD KUĆE

Sjajni načini da se odmah riješite prištića

13.03.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Probudili ste se i znate da je pred vama dan prepun obaveza, ali pri pogledu u ogledalo vidjeli ste još jedan problem – prištić. Evo što možete učiniti kako biste ga odmah smanjili

Kapi za oči

Zvuči neobično, piše magazin Allure, ali kako kapi za oči, primjerice Visine, smanjuju crvenilo u oku, tako će smanjiti i crvenilo prištića.

Tajna dermatologa

Imate li slučajno kod kuće kremu u kojoj ima hidrokortizona, iskoristite je kao piling, otkrila je dermatologinja Francesca Fusco. Preporučuje da krema odstoji na prištiću 15 minuta.

Maska za lice

Dermatolozi također preporučuju da iskoristite i masku za lice koja sadrži glinu. Ona izvlači nečistoće iz kože, što je vrlo važno da biste se što prije riješili prištića.

Salicilna kiselina

Ako ste skloni hormonskim prištićima, koji se obično javljaju oko usta, počnite je koristiti tjedan dana prije mjesečnice. Ona pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože, čisti začepljene pore te djeluje antiseptički. Na taj način mogli biste spriječiti njihovo izbijanje u većoj količini.

Ne istiskujte ih

Ovo zadnje pravilo jako je važno jer istiskanjem prištića produljujete vrijeme oporavka kože. Ukoliko baš ne možete odoljeti i čini vam se da će prištić eksplodirati, istisnite ga pod tušem. Bitno je da prvo to područje 'opustite' toplom vodom i zatim polako stisnete prištić vaticom.