Podrška obiteljima i žrtvama nasilja

Siguran dom je najljepši dom

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kao tvrtka koja je predana pronalaženju savršenog doma za naše klijente, osjećamo potrebu da pomognemo i onima koji su zaboravili kako izgleda topao i sretan dom

Remax Centar nekretnina poznat je u zajednici kroz razna djelovanja u okviru društveno odgovornog poslovanja, no u prosincu su se odlučili za još odvažnije korake. Svjesni smo kako je nasilje oduvijek bilo društveni problem, no pandemija i posljedice karantene doprinijele su dodatnoj eskalaciji. U suradnji s domom Sv. Ana odlučili smo se provesti kampanju kojom želimo javnost dodatno osvijestiti o ovom važnom problemu. Dom Sv. Ana pruža psihosocijalnu potporu ženama i djeci - žrtvama obiteljskog nasilja. Smješta ih u pravilu do 6 mjeseci a izuzetno do godine dana. Uz osiguravanje usluga stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, radi se na njihovom osamostaljivanju, djeluje se dakle psihoterapijski i resocijalizacijski. Prilikom oblikovanja naše kampanje htjeli smo napraviti aktivnost većeg i šireg odjeka. Smatramo da ovakve kampanje i suradnje moraju biti kontinuirane. Kako bi dodatno uključili i samu zajednicu, u naš izlog odlučili istaknuti božićne i novogodišnje želje korisnika doma Sv. Ana, naglašavaju iz najvećeg Remaxovog franšizera u Hrvatskoj.

Nadodaju da je velik broj prolaznika kao i djelatnika ostao dirnut njihovim željama.

Neke od želja istaknute u izlogu su:

  1. Želim Božić bez vike
  2. Želim konačno živjeti u miru
  3. Želim da mama bude sretna. Želim da mama ne plače.
  4. Želim se odmoriti od straha. Želim slobodu
  5. Želim obitelj. Želim se ponovno smijati.
  6. Želim se osjetiti voljenom, vrijednom, lijepom… Želim raditi.
  7. Želim da imamo svoju kuću.
  8. Želim da okićen bor ne bude još jedan od razloga da me udari.
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U obiteljskom nasilju najviše stradavaju djeca. U obitelji bi se djeca trebala osjećati najsigurnije, a ovoj djeci je u njihovoj obitelji sigurnost bila ugrožena. U naš Dom ta djeca sa svojim majkama dolaze puna straha, puna neizvjesnosti i pitanja. Žene se često pitaju: zašto mi koje smo žrtve moramo s djecom bježati, a onaj koji nas je zlostavljao ostaje u našoj kući? Kad odu, žene se moraju boriti sa cijelim sustavom, i sve početi ispočetka, a zlostavljač dobije novčanu kaznu, mjeru zabrane približavanja žrtvi ili oko 30 dana zatvora i ostaje u njihovoj kući. Ipak, većina žena će reći da im ne treba puno – samo jedan kutak u kojem će se osjećati sigurno s djecom, gdje neće strahovati, gdje će imati mir, ističu iz doma Sv.Ana.

U narednim mjesecima najavljeno je preuređenje doma, posebno spavaonica kako bi boravak korisnicima bio što ugodniji. Drago nam je da su se i naši djelatnici uključili u ovu kampanju te da svi zajedno pomažemo zajednici u kojoj poslujemo, ističu iz Remax Centra nekretnina.

Našom kampanjom želimo osvijestiti da svi mi – kao pojedinci, tvrtke i društvo – imamo odgovornost podržati žrtve i njihove obitelji, osobito u ovome trenutku kada je problem dodatno eskalirao uslijed pandemije. Cilj naših vizuala u izlozima je osvijestiti svakog prolaznika o ovom važnom problemu unutar zajednice, zaključuju iz Remax Centra nekretnina.

Pozivamo sve koji mogu pomoći da doniraju sredstva uplatom na račun doma Sv. Ana IBAN:HR1523400091110050790.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!