DOBRO GLEDAJTE

Signali koji otkrivaju da mu se sviđate

18.02.2014 u 11:00

Bionic
Reading

Umjesto da se brinite o tome sviđate li mu se ili ne, naučite čitati njegov govor tijela koji sve otkriva

Muško ženski odnosi nikada nisu bili toliko komplicirani kao danas. Muškarci više ne prilaze kao nekad, a žene su postale lovci. U takvim okolnostima teško je odrediti sviđate li se nekome ili ne. Psihologinja Susan Quilliam pojašnjava kako muškarčev govor tijela otkriva sviđate li mu se. Samo trebate dobro gledati! A evo koje signale morate tražiti…

Nagnuo se prema vama, a ruke je stavio na kukove

Naginjanje prema vama jasan je znak da mu se sviđate i da vam želi biti blizu. Ovakva poza naglašava i njegovu samouvjerenost, a držanje ruku na kukovima ističe njegovu fizičku veličinu. Nesvjesnim pokretima ljudi su skloni naglasiti svoje najprivlačnije dijelove tijela te dijelove gdje vole biti dotaknuti.

Dodiruje svoju odjeću

Dodirivanje kragne, rukava ili otkopčavanje i zakopčavanje gumba na jakni otkriva malu dozu nervoze te prikrivenu želju da skine odjeću. Nervoza je ovdje pozitivna jer pokazuje da nije ravnodušan i stalo mu je da vam se svidi.

Vrlo očito gleda vaše tijelo

Pogledom će vas odmjeriti od glave do pete i zadržat će se na najzanimljivijim dijelovima. Nemojte se dati zavarati jer to čini namjerno. Već vas je odavno odmjerio, sada samo želi da vi vidite kako vas mjerka. Poruka takvog ponašanje je – ono što vidim, jako mi se sviđa!


Ponaša se pomalo glupasto

Ako mu se sviđate, pokušat će vam privući pozornost na različite načine. Primijetit ćete to ako se počne glupavo ponašati. Sve to čini kako bi se izdvojio iz mase i kako biste ga primijetili. Nemojte mu zamjeriti takvo ponašanje jer to je znak da mu se sviđate.

Svako malo dodiruje lice

Ako je zainteresiran, dok gleda u vas, svako malo će si dodirivati lice, uši ili trljati bradu. Ovi su pokreti oblik pomalo nervoznog uzbuđenja. Naime, kada nam se netko sviđa, koža nam postaje osjetljivija na dodir i stimulaciju.

Dodiruje vas lagano dok vam nešto objašnjava

On ne propušta nijednu priliku da vam dotakne ruku, rame, nogu… Ti pokreti nisu samo način da vam nešto objasni, oni zapravo poručuju - ne želim te izgubiti i želim te stalno dodirivati. Želi vam pokazati da se brine za vas te da vam nitko drugi nije potreban.