TETOVAŽA KAO PODSJETNIK

Seksi Eliza Dushku vraća se korijenima

17.06.2012 u 09:39

Bionic
Reading

Zvijezda serije 'Kuća lutaka' Eliza Dushku zbog američkih zakona o maloljetnicima morala se emancipirati od roditelja kako bi mogla više raditi. Danas je sretna s bivšim mužem Vanesse Williams

Ljepotica koju svakodnevno gledamo u seriji 'Kuća lutaka' na RTL-u 2, 31-godišnja Eliza Dushku u glumačkom svijetu se našla slučajno. S bratom Nateom, koji je također glumac, pošla je na audiciju kao moralna potpora, no ozlijedila se i napravila takvu scenu da su se skauti zapitali koja je to zgodna mala što radi toliku dramu.

Ubrzo je dobila ulogu uz slavnu Juliette Lewis u filmu 'That Night'. Dvanaestogodišnjoj djevojčica karijera je tada krenula uzlaznom putanjom pa se nekoliko godina poslije legalno emancipirala od roditelja i vodila se kao punoljetna jer je tako mogla prihvatiti više angažmana i raditi više sati dnevno. Svog pravila da se ne skida pred kamerama dugo se držala, no prije četiri godine skinula se u toples u filmu 'The Alphabet Killer'. I prije toga bila je na listama najseksi žena na svijetu, ali tada je dosegla vrhove ljestvica. Iako ima nekoliko vlastitih uspješnih projekata, najpoznatija je po ulozi ljute protivnice Buffy u serijalu 'Buffy, ubojica vampira' u kojemu je glumila zločestu Faith. Zbog izrazito dubokog glasa često je odlazila na vježbe kako bi naučila govoriti višim tonom, a završila je i na operaciji glasnica koje je, radeći na više projekata, istodobno sasvim istrošila.

Ljubavni život vješto skriva, no romanse sa sportašima ili - s obzirom na to da voli starije muškarce - bivšim sportašima često su izlazile u javnost. Prije nekoliko godina na dodjeli Oscara sprijateljila se i s Mattom Dillonom, no onda je 2009., čini se, pronašla čovjeka svog života. Već je tri godine u sretnoj vezi sa 11 godina starijim kanadskim glumcem i bivšim košarkašem Rickom Foxom. Bivši suprug glumice Vanesse Williams, s kojom ima kćer, iz veze sa školskom ljubavi ima i sina. S Elizom se i tajno zaručio, no ne vole govoriti o svojoj ljubavi.

Elizin otac je albanskog podrijetla i glumica je prije nekoliko godina odlučila istražiti svoje korijene. Posjetila je Tiranu i postala počasna građanka toga grada, a nakon odcjepljenja Kosova od Srbije posjetila je i to područje. Nedavno se vratila u Albaniju kako bi zatražila državljanstvo, izradila putovnicu i osobnu iskaznicu. Na vratu je istetovirala velikog orla - simbol Albanije.