ISTRAŽIVANJE POTVRDILO

Seks je jedan od glavnih izvora zadovoljstva u životu

12.04.2010 u 08:40

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje potvrdilo je ono što su mnogi znali, a to je da je seks jedan od glavnih i najvećih izvora zadovoljstva u životu

Osim što je zdrav, seks je i zabavan pa je za mnoge i jedan od rijetkih izvora sreće u životu. Pokazuje to i najnovije istraživanje koje je obuhvatilo 3.000 seksualno aktivnih žena i muškaraca. Uočeno je da su sretniji i zadovoljniji životom oni ljudi koji se više seksaju.

Više od polovice ispitanika istaknulo je i da je seks jedan od najvažnijih sastavnica braka te da je iznimno važan za dobar i kvalitetan brak. Ako seks ne funkcionira, brak je u velikom problemu.

Tijekom istraživanje uočeno je i da mnogi nisu zadovoljni seksualnim životom, točnije 57 posto muškaraca i 64 posto žena. Kao najčešća prepreka zadovoljavajućem seksualnom odnosu navedena je erektilna disfunkcija.

Stručnjaci napominju da je važno potražiti liječničku pomoć kod svake tegobe koja narušava kvalitetu seksualnog života, jer je riječ o aktivnosti koja život čini znatno sretnijim i boljim.