MARTA ORTEGA

Šefica Zare ne voli modno komplicirati: Jednostavan, no vrlo upečatljiv poslovni stajling

14.03.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Modne revije na pariškom Tjednu mode nije propustila ni Marta Ortega, moćna žena svijeta mode koja je čelnu poziciju Zare preuzela od svoga oca Amancija Ortege

Ortega, kći osnivača i vlasnika Inditexa, koja je prošle godine u svoje ruke preuzela Zaru i time postala najmoćnijom ženom u svijetu konfekcije, pokazala je još jedan sjajan stajling koji potpisuje njezina omiljena modna kuća, Valentino.

Uvijek sjajno odjevena plavokosa Španjolka ponovno je pokazala kako ima nepogrješiv smisao za modu jer uvijek izgleda fantastično i s puno stila.

Tvrtka Inditex, u svom vlasništvu osim Zare ima druge brendove, poput Bershke, Massima Duttija i Oyosha, a stajliš kćer osnivača Amancija Ortege jedna je od onih dama koje uvijek briljiraju odličnim modnim izborima.

NA PARIŠKOM TJEDNU MODE

Glamurozna revija Valentina vrvjela je poznatim damama; pogledajte njihove stajlnge

Pogledaj galeriju

Pariški tjedan mode koji je nedavno završio, među brojnim uzvanicima je ugostio i Martu Ortegu koja je velika obožavateljica rada Pierpaola Picciolija, kreativnog direktora kuće Valentino.

Marta je na toj reviji viđena u najboljem društvu - sa sobom je povela sina Amancija Álvareza.

Za pariški modni spektakl odabrala je outfit inspiriran muškom modu pokazavši ponovno svoju sklonost kombinacijama vječne crne i bijele boje koje nikad neće izaći iz mode. Šefica Zare je bijelu košulju s plisiranim volanima i crnom mašnom iskombinirala s crnom pencil suknjom. Elegantni sako i kaput dobro su se uklopili u ovaj jednostavan no vrlo upečatljiv stajling.

  • +6
Marta Ortega i suprug Carlos Torretta Izvor: Profimedia / Autor: Laurent Salmon / KCS Presse / Profimedia

Upravo su košulje s volanima i crne mašne odnosno kravate, kako za muškarce tako i za žene, bile glavni elementi na Valentinovoj modnoj reviji, a sličan je modni smijer viđen i na modnoj reviji Diora, kao i u kolekcijama Zare.

Uspješna poslovna žena snimljena je po dolasku na modnu reviju kuće Valentino držeći za ruku svog starijeg sina.

U crnoj kombinaciji bio je i maleni Amancio, s mornarskom jaknom i vunenom kapom u istom tonu kako bi se zaštitio od hladnog vjetra u francuskoj prijestolnici. Inače, Pierpaolo Piccioli je jako dobar Martin prijatelj te je bio uz nju u mnogim važnim trenucima njezina osobnog i profesionalnog života. On je bio taj koji je izradio odjeću koju je nosila na vjenčanju s Carlosom Torrettom, a bio je i među uzvanicima umjetničke izložbe koju je Ortega promovirala u luci grada A Coruña gdje je rođena, a posvećene su modnim fotografima Peteru Lindberghu i Stevenu Meiselu.

Maleni Amancio, koji nosi ime svog djeda, ima sestru Matildu koja će ovog ožujka napuniti tri godine, te je njezino dijete iz drugog braka s Carlosom Torrettom.

Šefica Inditexa također je nazočila i modnoj reviji brenda Sacai u Parizu, ponovno u društvu sina. Ortega je tad nosila traperice i široku smeđu košulju koju je iskombinirala s tenisicama, a desetogodišnjak je bio odjeven u zelenu jaknu i bijele hlače.

Marta, koja je jedino dijete Amancia Ortege s Florom Perez, odrasla je u lučkom gradu A Coruni na sjeverozapadu Španjolske s polusestrom Sandrom i polubratom Marcosom.

Školovala se u internatu u Švicarskoj te je završila Europsku školu za poduzetništvo u Londonu 2007., nakon čega je kratko radila kao asistentica u Zarinoj trgovini u Londonu da bi bolje razumjela kako tvrtka posluje.