OD MORA DO MORA

Sealander je kamper kojim možete ploviti

30.09.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Moramo priznati da, kao ljubitelji automobila, nismo baš ludi za kamperima. Glomazni su, usporavaju nas, komplicirani su za upravljanje i općenito ne vidimo razlog zašto bi ih itko volio

Ovakav smo stav, doduše, imali dok nismo naletjeli na Sealander – mali kamper koji se u trenutku može pretvoriti iz kopnenog u pomorsko vozilo! Da stvar bude bolja, Schwimmcaravan, kako ga zove njemački proizvođač, nudi dovoljno prostora za četvero putnika, unutrašnjost mu se jednostavno transformira iz spavaonice u kompaktnu kuhinju/blagovaonu, a čak ima i mali vanbrodsk... Khm, vankamperski motor za upravljanje od jedne do druge uvale.

Ne očekujte da ćete do ondje brzo stići, ali za koliko kampera možete reći da su plovni?

Prednost Sealandera jest i ta što je dovoljno kompaktan da ga naokolo ne mora vuči kakav glomazan terenac, već će za vučnu službu biti dostatan i najmanji europski kompakt, kao što možete vidjeti u nastavku.

Najveća mana malenog amfibijskog kampera jest cijena. Kad se pojavi na tržištu početkom iduće godine Sealander bi trebao koštati oko 15.000 eura, pa tko voli – nek' izvoli.