Ovo će se nositi

Savršeno pristaju i uz to peglaju trbuščić: Ovo su najljepše haljine za sezonu pred nama

29.03.2024 u 13:55

Bionic
Reading

Od svih haljina koje su u trendu ovog proljeća, nijedna nije tako laskava ili tako elegantna kao haljina s nabranim detaljima. A ovo su neke od najljepših koje možete odabrati za sezonu pred nama

Drapiranje je tehnika koju je u modu uvela Madeleine Vionnet i učinila je početnom točkom svog cjelokupnog kreativnog procesa. A upravo su drapirani odjevni predmeti jedan su od najboljih dokaza da često nisu potrebne jarke boje ili upečatljivi printevi za postizanje efektnog izgleda.

Ova tekstilna tehnika, sposobna spojiti ljubitelje minimalizma i tihog luksuza sa sljedbenicima maksimalizma, postala je konstanta, posebice kada je riječ o haljinama, pogotovo onim za svečane prigode.

Otkako su se nabrane haljine prije nekoliko sezona pozicionirale kao jedan od najvažnijih trendova u proljetnim haljinama, one ne silaze s liste popularnih i poželjnih komada. A razlog je vrlo jednostavan – vrlo su laskave i odlično pristaju baš svakom obliku tijela i uvijek se ističi velikom dozom sofisticiranosti.

Ovog proljeća, drapirane haljine ne samo da su se vratile, već su postale najčešće ponavljani stil odijevanja na modnim revijama u New Yorku, Londonu, Parizu i Milanu te među modnim stručnjacima koji su se pokazali sjajne street style kombinacije u tim gradovima. Iako su drapirane haljine shvaćene na vrlo različite načine, one redom zadržavaju mnoge zajedničke značajke.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Zašto se ovog proljeća isplati uložiti u nabranu haljinu?

Mnogo je brendova koji su nabranu haljinu postavili na modne piste i svi je predlažu u različite načinima i oblicima. Iako se gotovo svi odlučuju za duge drapirane haljine, neki, poput Valentina, predlažu bočno drapiranje.

Ralph Lauren ili Ludovic de Saint Sernin odlučuju se za asimetrično drapirane haljine, Victoria Beckham i Acne Studios lansiraju verzije u kojima je draperija minimalistička, a Loewe se, s druge strane, odlučuje za pokrivanje cijele haljine drapiranjem u vrlo različitim smjerovima.

Modne zaljubljenice i trendseterice ove sezone također nisu odoljele da u svoj ormar ne uvrste haljine s naborima. Osim atraktivnog efekta ravnog trbuha ove haljine imaju još jednu veliku prednost: zahvaljujući njihovim naborima gotovo da nisu potrebni dodaci ili nakit kako bi se zaokružio izgled.

  • +4
Haljine s naborima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo