Ljeto za pamćenje

Savršena računica: Koliko vam je ljetne zabave preostalo?

15.08.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Provjerili smo gdje se sve možete zabaviti prije nego što se počnete pripremati za zadnji rok prijemnih ispita i vratite se u školske klupe

Po završetku školske godine svi su potrčali po svoje kofere, u njih pospremili kupaće kostime i spremni čekali da prve zrake sunca zgriju more i na plaže izvuku apsolutno sve koji su spremni za zabavu i ludorije. Vreli pijesak, glasni ritmovi glazbe sebi su privukli i vas pa ste se zaputili na obližnju obalu. Dobre rezultate iz klupa roditelji su nagradili pozamašnim džeparcem i sve je izgledalo kao san... No, ljeto je sad na izmaku kao i budžet pa je jako bitno pametno rasporediti preostalu svotu. Zato smo za vas pripremili izbor najboljih festivala koje možete posjetiti do kraja kolovoza, i na njima napuniti baterije za nove pothvate te bistre glave, posve odmorni odlučiti kome ćete posvetiti svoju daljnju edukaciju i lagano se početi pripremati za ispite

Neka druga dimenzija

Elektronička glazba, koju zasigurno slušate (ili barem neki od vas), od 30. kolovoza do 3. rujna će se useliti u pulski fort Punta Christo. Ako je dosad niste ni posjetili, ovu tvrđavu svakako nemojte zaobići – za vrijeme festivala pa i poslije toga.  Dâm-Funk, Parris Mitchell, Mr Ties, Willow, Aux 88, Khruangbin, Kode 9, Maurice Fulton, Grace Jones, Ata Kak, Jeff Mills... i drugi za vas su pripremili ritmove ‘iz svemira’. Tvrđava nije baš blizu plaže, ali je jako blizu centra Pule u kojoj je dosta zgodno posjetiti i podzemne tunele Zerostrasse, Augustov hram, a da ne govorimo o nadaleko poznatoj Areni. Obnovite svoje znanje o hrvatskoj povijesti, trebat će vam u poslovnom, a i privatnom životu.

Informacije o festivalu.

Neće biti tijesno u Tisnom

Line up za pamćenje: Roger Sanchez, Basement Jaxx, Kenny Dope, Derrick Carter, Todd Terry, Eats Everything, MK, Monki, Low Steppa, Nightmares on wax, Sam Divine,  Sonny Fodera, Soul Clap, Joey Negro, Simon Dunmore, Sandy Rivera, Franky Rizardo, Julio Bashmore, Dennis Ferrer, Nick Curly… očekuje vas do 15. kolovoza na Defected Croatia Festivalu u Tisnom. Na višednevnoj razigranoj zabavi sa super imenima sa svjetske glazbene scene sigurno neće biti dosadno, a sebi ćete priuštiti nešto drugačije od prženja pod suncem Zrća. No i ovdje pripazite na vlastitu sigurnost – ne zaboravite piti puno vode, pripremite kremu za sunčanje (jer crveno nije ‘IN’ ovoga ljeta) i imajte na umu da su bistre okice i zdrav razum uvijek u modi. Možda upravo ovdje pronađete nove prijatelje s kojima ćete od ove ili sljedeće jeseni dijeliti šalabahtere i skripte u pauzi fakultetske nastave.

Informacije o festivalu.

Malo kulture nije na odmet

Fascinantni Dubrovnik i ove je godine otvorio vrata tisućama umjetnika koje se vole okupiti na Dubrovačkim ljetnim igrama. Sve do 25.8. na preko 20 pozornica održat će se nebrojeno puno dramskih predstava, koncerata među kojima i onaj Britanke Zare McFarlane. Što sve donosi na Stradun i okolne ulice provjerite ovdje i pripremite se na značajnu dozu umjetnosti, koju možete nastaviti pratiti i primjerice, u Zagrebu, gdje će vas kad postanete student čekati povlaštene ulaznice za skoro sva gradska kazališta.

Informacije o festivalu.

Ako je Zrće vaš odabir

Otok Pag pobrinuo se za još malo zabave ovoga ljeta. Na mjestu koje nikad ne spava krajem mjeseca, točnije 20. kolovoza, počinje Sonus Festival. Adam Beyer, Apollonia, Archie Hamilton, Binh, Chris Liebing, Dorian Paic, Enzo Siragusa, Fabio Florido, Hito, Jackmaster, Jamie Jones, Jesse Calosso, Joey Daniel, Joseph Capriati, Karotte, Leon, Loco Dice, Marco Carola, Meat, Monika Kruse, Nick Curly, Pan-Pot, Ricardo Villalobos, Rechie Hawtin, Rechy Ahmed, Rødhåd, Sam Paganini, Seth Troxler, Shdw & Obscure Shape, Sonja Moonear, Tale of us, The Martinez brothers, Vrillive.

Informacije o festivalu.

Outlook vas zove

Ako znate na koji ćete faks i ništa vas ne usporava niti u rujnu, Pula je destinacija za vas. Tamo vas, od 6. rujna čeka Outlook Festival s malo punkerskog zvuka, a najzvučnije ime svakako je The Offspring. Tu su još i Flag i Good Riddance, The Toy Dolls i Less Than Jake te Propagandhi i Snuff.

Informacije o festivalu.

Zabava u susjedstvu

Predivni Varaždin opet nije razočarao. Od 17. do 28. kolovoza na binama grada izmjenjivat će se radionice, predstave te koncerti različitih glazbenika i glazbenih žanrova. Program jednog od najpoznatijih hrvatskih festivala ponovno je jako bogat - edukativan i zabavan. I sigurni smo, neće razočarati nikoga. Uzmimo u obzir da je Varaždin jako blizu, ako se u njega iz Zagreba zaputite autobusom pa možda upravo on bude vaša sretna destinacija, koja će vam donijeti sreću u narednoj školskoj godini.

Više o samom festivalu potražite ovdje. 

Rasplesana godina tako se može privesti svome kraju, ali sreći i zabavi ni tad ne bi trebao doći kraj. Pred onima koji će se vratiti u srednju školu godina je puna učenja i truda, ne bi li se sljedeće godine  mogli upisati na fakultet. Onima koji su već 'pred referadom' no, ne znaju kome bi ukazali povjerenje za daljnje školovanje sugeriramo da razmisle o studiju financija i prava na Visokom učilištu Effectus na kojem ih 8. i 19. rujna čekaju još četiri nova roka za prijemne ispite (u dva termina od 10 i 18 sati). Ako vas zanimaju financije i pravo, a zadovoljni ste svojim ocjenama iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika, na stranicama učilišta ispunite prijavnicu, ponovite sve što ste naučili u srednjoj školi pa na prijemni pođite rasterećeni, noseći u džepu samo osobnu iskaznicu i kemijsku olovku, zadržavši pritom opuštenost i ležernost koju ste nakupili u ljetnim mjesecima…

Jer upravo to će vam trebati da ispunite test iz navedena tri predmeta, a potom briljirate u pisanju eseja s motivacijskim intervjuom. Istina, teme neće biti vezane uz festivale i glazbu, ali ako ste se dobro odmorili i pripremili 'glavice' za kreativan izričaj, tada ni esej iz područja prava ili ekonomije neće biti problem. Vjerujemo da ćete upravo zahvaljujući njemu, sljedeće godine kad postanete pravi student, lakše izračunati koliko novaca, energije i snage trebate za nadolazeće ljeto.