BEAUTY KUTAK

Savjeti za savršen ljetni look

19.06.2013 u 14:45

Bionic
Reading

Čini ti se da je nemoguća misija izgledati dotjerano i lijepo na vrućinama? Donosimo nekoliko ljetnih beauty savjeta koji mogu biti od koristi

Razmazana šminka, sjajno lice, neposlušna kosa, znojenje... Zbilja nije lako lijepo izgledati kad 'celzijevci' rastu velikom brzinom.

Prije svega, svoju ljetnu make-up rutinu svedi na najmanju moguću mjeru: izbjegavaj teške podloge i radije se odluči za prozračne pudere ili ako tvoj ten to dopušta, tonirane kreme ili sve popularnije BB proizvode. Glumica Victoria Justice iz serije 'Victorious' pridržava se tog savjeta.

'Umjesto hrpetine make-upa, ljeti stavljam samo toniranu kremu za lice, mrvicu rumenila i vodootpornu maskaru. Čak izbjegavam i sjajilo za usne', kaže lijepa Vicky.

Uvijek tip top skockana Selena Gomez ljeti obavezno koristi vodootpornu maskaru, a svoju lijepu put naglašava samo s malo rumenila u brončanim tonovima.


Selena Gomez

Njezina showbizz kolegica Sarah Hyland ljeti ne može bez vlažnih maramica za čišćenje lica. 'Jedino tako imam osjećaj da sam zbilja očistila lice', kaže zvijezda serije 'Moderna obitelj' u kojoj glumi tinejdžericu Haley, piše Seventeen

Nova Carrie Bradshaw, odnosno 19-godišnja AnnaSophia Robb koja u prednastavku Seksa i grada, odnosno seriji 'Carrieni dnevnici' igra Carrrie kao tinejdžericu, obožava maramice koje upijaju višak masnoće. 'To je za mene prava make-up revolucija! Ne morate stavljati nove količine pudera, a riješili ste se sjaja', kaže mlada glumica.

Glumica i pjevačica Ariana Grande (19) otkrila je svoj ljetni beauty tip – pijenje velikih količina vode. 'Osim što je dobra za cijeli organizam, voda je dobra za vašu kožu i kosu. Osim laganije hidratantne kreme s UV faktorom, ljeti ispijam ogromne količine vode. Stalno sam s bočicom vode u ruci', kaže Ariana koju znamo iz serije Victorious i Sam & Cat

U tvom ljetnom neseseru, kažu make-up stručnjaci, neka se obavezno nađe hidratantno mlijeko ili losion za tijelo s UV faktorom koji štiti od štetnog sunčevog zračenja. Za ljetni look idealni su i bronzeri. Brončane nijanse lijepo ističu preplanulost, a u širokom asortimanu proizvoda svatko može pronaći nešto za sebe. Postoje mat, sjajni, oni u kamenu, prahu ili pak tekući bronzeri. Ako pak voliš eksperimentirati s ruževima, ovoga se ljeta odluči za npr. boju mandarine, malina crvenu ili koraljne nijanse… Vodootporna maskara bolji je izbor od obične varijante, a za večernje izlaske možeš se poigrati sa s body losionima koji sadržavaju svjetlucave čestice. Ljeti su poželjna sjajuckava sjenila (ona u prahu su postojanija od kremastih), pa i šljokice.

Nemoj zaboraviti ni na balzame za usne (također s UV faktorom) koji nježnu kožu štiti od sunca i ispucalosti.

Što se pak tiče frizura, ljeti daj malo mira kosi! Ako je prirodno kovrčava, dodaj samo malo spreja za kovrčanje, ako je ravna, jednostavno je počešljaj. Ako ti je vruće s puštenom kosom, skupi je u ležeran rep ili pundžu na vrhu glave, a možeš isplesti i trendy pletenicu sa strane… I uživaj u ljetu!