pravi asistent

Savjeti i trikovi za kupovinu pa čak i za mršavljenje: Leća potpomognuta umjetnom inteligencijom HUAWEIJEVE serije P40

16.06.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Svi smo se naviknuli na fotografiranje kamerama i dijeljenje naših dragocjenih trenutaka s voljenim osobama. Zahvaljujući tehnološkom napretku, sada možemo ne samo snimati fotografije pametnim telefonima, nego ih i poboljšavati umjetnom inteligencijom

HUAWEIJEVA serija P40 opremljena je sustavom kamera Ultra Vision. Osim što snima izvanredne fotografije, ovaj sofisticirani sustav podržava leću potpomognutu umjetnom inteligencijom, koje omogućavaju korisnicima izračun kalorija, kupovinu i prevođenje korištenjem kamere. Gotovo kao da imate osobno „svevideće oko.”

Brojač kalorija pomaže vam da birate zdraviju prehranu

Zdrave prehrambene navike vode prema zdravijem životu, a znanje o tome koliko kalorija je u vašoj hrani jedna je od prvih stvari koju bi trebali napraviti. Osobe koje brinu o zdravlju mogu koristiti leću potpomognutu umjetnom inteligencijom na HUWEIJEVOJ seriji P40 za skeniranje hrane koju jedu. Leća potpomognuta umjetnom inteligencijom zatim će usporediti ulazne podatke sa svojom bazom podataka, te dati brzu procjenu kalorija. To je jedna od najpopularnijih funkcija među onima koji više brinu o svojoj prehrani.

Kupite ono što vidite s ovom pametnom pratnjom za kupovinu

Svako toliko naiđemo na nešto što nas privuče, ali nismo u mogućnosti to sebi kupiti, budući da, kao prvo ne znamo cijenu a kao drugo možda i ne znamo kako. Sada, s lećom potpomognutom umjetnom inteligencijom na HUAWEIJEVOJ seriji P40, sve što trebate napraviti je usmjeriti kameru na taj predmet kako bi započeli svoj put kupovine. Ona može identificirati predmet i prikazati sve cijene koje su dostupne u više trgovina na internetu, i na taj način ćete lako usporediti cijene. Kupovina je uvelike olakšana s ovom funkcijom.

Praktični prevoditelj pomaže vam da komunicirate s bilo kim

Jezična barijera je stvarna, a putovanja je čine još očitijom. Bez poznavanja lokalnog jezika, stvarno je teško kretati se gradom kada ste u inozemstvu – ne možete pročitati niti prometne znakove. Ali, leća potpomognuta umjetnom inteligencijom na HUAWEIJEVOJ seriji P40 može to riješiti za vas. Samo usmjerite leću kamere prema nečemu što treba prevesti, a telefon će vam tekst prevesti odmah, i prikazati prijevod na zaslonu. Ova funkcija razvijena upravo za korištenje na ovim pametnim telefonima sada podržava 10 jezika, uključujući engleski, francuski i japanski. S ovom moćnom funkcijom koja je i jednostavna za korištenje, učenje jezika nikad nije bilo lakše.

Osim gore navedenog, leća potpomognuta umjetnom inteligencijom na HUAWEIJEVOJ seriji P40 također podržava skeniranje QR koda i identifikaciju predmeta. Usmjeravanje kamere prema QR kodu na etiketi proizvoda otkriva više informacija o proizvodu. Leća potpomognuta umjetnom inteligencijom također vam omogućava da brzo potražite više informacija o određenim predmetima – sve što je potrebno učiniti je usmjeriti vaš uređaj prema predmetu – idealno za one koji su uvijek znatiželjni.

Kako omogućiti korištenje leće potpomognute umjetnom inteligencijom?

Iako veliki broj pametnih telefona danas podržava prijevod u stvarnom vremenu i prepoznavanje predmeta, većina njih oslanja se na rješenja trećih strana. Ne treba ni spominjati koliko su nezgodne za korištenje. Leća potpomognuta umjetnom inteligencijom razvijena je upravo za HUAWEIJEVU seriju P40, i također joj se može pristupiti na jedan od tri niže navedena načina:

1. metoda: Otvorite Kameru, zatim dodirnite ikonu UI leća u gornjem lijevom kutu. Pojavit će se izbornik na dnu ekrana, koji će vam omogućiti da skenirate QR kodove, prevodite, brojite kalorije i identificirate predmete koristeći podržane funkcije.

2. metoda: Na zaslonu zaključavanja, povucite gore od dna. Ikonu UI leće pronaći ćete u donjem desnom kutu.

3. metoda: Povlačenjem udesno od sredine Početnog zaslona, pronaći ćete traku pretraživanja s ikonom UI leće na desnoj strani.

Pametni telefoni iznimno su važan alat koji koristimo stalno tokom dana. HUAWEIJEVA serija P40 nije opremljena samo snažnom kamerom za bilježenje vaših najvažnijih trenutaka, nego i lećom potpomognutom umjetnom inteligencijom koja donosi više pogodnosti u širokom spektru scenarija koji uključuju rad, putovanja, posjete restoranima, kupovinu i slično.

S HUAWEIJEVOM serijom P40 otkrijte mala iznenađenja koja vam život nudi.