STVORENA ZA ODMOR

Šarmantna vikendica prepuna neobičnih detalja

19.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Smještena u malom mjestu Millerton u saveznoj državi New York, kuća koji nosi ime Dutchess House, odnosno Vojvotkinjina kuća, odličan je spoj moderne gradnje te romantičnih rustikalnih detalja

Neobična i svakako ne tradicionalna seoska kuća u malome mjestu Millerton obogaćena je rustikalnim detaljima, a njezin zanimljiv izgled nadopunjuje i šarmantan naziv - Vojvotkinja kuća. Za originalni izgled kuće zadužen je, pak, dizajnerski studio Grzywinski+Pons.

Najuočljiviji detalji odmah pri pogledu na kuću svakako su aluminijske ploče kojima je obložena te upečatljiva i šarmantna vrata koja vizualno kuću izdvajaju od okoliša. Na zahtjev vlasnika, kuća je vrlo otvorena prema predivnoj prirodi koja je okružuje, omogućujući prodiranje okoliša u sam interijer.

Zahvaljujući vrlo inspirativnim rustikalnim detaljima i idejnim rješenjima stvorena je vikendica iz snova. Unutarnji dio kuće uređen je vrlo jednostavnim, ali funkcionalnim namještajem, a kroz cijeli interijer proteže se doza romantičnosti.

Veliki prozori i svijetao drveni namještaj osiguravaju dovoljno svjetla, a posebnu čar daju vrata raspolovljena na pola pa se gornji dio otvara poput prozora, koja su simpatičan detalj ladanjskih kućica.