UGODNO I MODERNO

Šarmantan stan od 59 kvadrata u potkrovlju

06.12.2012 u 07:58

Bionic
Reading

Stanovi uređeni prema švedskome dizajnu koji karakteriziraju jednostavne linije, neutralne boje i teksture, mnogo prostirki te velika količina svjetlosti, imaju širok krug obožavatelja kojima će se sigurno svidjeti i ovaj simpatično uređen stan u potkrovlju

Smješten u srcu Göteborga, drugog po veličini grada u Švedskoj, ovaj stan svojim izgledom doista osvaja na prvi pogled prikazujući raskošne detalje te nekompliciran suvremeni izgled. Nekada neiskorišteno potkrovlje odličnim idejama preuređeno je u udoban dom koji se prostire na ugodnih 59 četvornih metara.

Prostrani dnevni boravak stapa se s kuhinjom, a ta dva prostora vizualno odjeljuje stup. Posebnu pažnju privlači kružni, elegantni i gotovo barokni prozor, koji uz velike staklene stijene cijelom prostoru daje poseban štih. Spavaća soba nije toliko prostrana, no to je prikriveno velikim ogledalom, a i svijetle boje tome idu u prilog.

Velika terasa, čiji pod podsjeća na drvenu palubu broda, poseban je detalj u ovome stanu. Jednostavna instalacija sa žaruljama stvara poseban efekt, a uz lijep pogled na susjedstvo tu su i udobni jastučići te tople dekice koje štite od hladnoće.