TREND VELIKIH RAMENA

Saint Laurent inspiraciju potražio u ormaru zvijezde kultne 'Dinastije'

09.03.2016 u 15:19

Bionic
Reading

Uz glasine da napušta mjesto kreativnog direktora modne kuće Saint Laurent, Hedi Slimane predstavio je novu kolekciju za jesen i zimu na pariškom Tjednu mode. Inspiraciju za stvaranje kolekcije pronašao je u modnim 80-ima, točnije u zvijezdi kultne serije 'Dinastija'

Najnovije haljine Saint Laurenta kao da su izašle iz ormara ozloglašene Alexis Carrington koju je godinama tumačila Joan Collins.

Prenaglašeni puf-rukavi u svim mogućim verzijama dominirali su kratkim haljinama, a jako naglašen make-up u kombinaciji sa zalizanim frizurama i upečatljivim svjetlucavim nakitom dodatno je prizvao vibru 80-ih.

Ako je uistinu riječ, kako mnogi šapuću, o posljednjoj Slimaneovoj reviji za Saint Laurent, sa sigurnošću se može reći da je ostavio zapažen trag u pariškoj modnoj kući.

Ne tako davno Joan Collins u intervjuu za PBS dotaknula se svoje modne priče na malim ekranima rekavši: 'Kreator Pierre Cardin prvi mi je put predstavio velika ramena 1983. Sjećam se da sam tada kreacije smatrala odličnim. Dodaci za ramena, struk i bedra činili su vizualno tanjima.'

Trend naglašavanja ramena Hedi Slimane nanovo je oživio u novoj kolekciji. Kolika je uistinu sličnost kreacija Saint Laurent s onim Alexis Carrington – uvjerite se sami.