ČITATELJI PIŠU

Safari i Gardaland

  • Autor: Damir Cvijić
  • Zadnja izmjena 12.10.2009 09:04
  • Objavljeno 08.10.2009 u 12:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nedavno sam s ekipom razgovarao kamo bismo mogli otići za vikend, što ćemo raditi. Jedan od prijedloga bio je Safari i Gardaland. Svi smo tipovi za ludiranje, volimo adrenalin, a isto tako nas je zanimalo kakav je taj Safari jer uvijek je zanimljivo nešto novo i ono čega kod nas nema

Polazak je bio ujutro u šest sati. I sami znate da nije teško ustati kad idete na neko putovanje. Uz kraća zaustavljanja kroz Sloveniju i Italiju, oko četrnaest sati smo stigli u Safari park u blizini Verone. Prvih sat vremena polako smo se u koloni vozili za drugim autima i razgledavali životinje: nojeve, zebre, žirafe, nosoroge, majmune i mnoge druge.

Mogu vam reći da je nama u autobusu definitivno bio bolji pogled ne sve te životinje nego onima koji su došli autima. Ipak su puno veći prozori, pogled je s veće visine i šećete po busu malo na lijevu stranu, malo na desnu stranu, ovisno s koje strane želite vidjeti životinje ili ih slikati. Bilo je i dijelova gdje smo morali stati i propustiti žirafu ili neku drugu životinju koja bi nas samo pogledala i nastavila svojim putem. Naravno, svi smo u busu najviše iščekivali kad ćemo vidjeti najopasnije životinje.

D. Č.

D. Č.

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kod lavova i tigrova se ulazi na poseban ulaz na kojem su upozorenja da se ne smije izlaziti iz automobila, autobusa. Tu je i ogromna slika na kojoj su ljudi u autu, na kojemu je probušena guma i dva lava stoje na stražnjim nogama i naslonjeni na auto. Kada to vidite, jedva čekate da autobus uđe u taj dobro ograđeni dio. Cijelo vrijeme smo se pitali hoće li skočiti na neki auto ili, još bolje, prema našemu busu. Meni bi to bilo zanimljivo, ali ljudima u autu vjerojatno ne bi.

Na tom dijelu vidjeli smo dva lava, tigrove i bijele tigrove, ali ipak su nas samo mirno promatrali dok smo prolazili. Nakon vožnje tri sata smo razgledali zoološki vrt koji je ogroman, s toliko vrsta životinja da smo neke od njih prvi puta vidjeli. Na jednom dijelu vrta su replike dinosaura u prirodnoj veličini, zatim dio s domaćim životinjama gdje je najviše bilo dječice koja su dragala male koze, trčala za životinjama. Najsmješnije je bilo vidjeti klinca koji ima dudu u ustima, primio je kozu za rep i šeće za njom. Još zanimljivije je bilo što po cijelom vrtu ima jako puno papiga koje lete s drveta na drvo.

Vidjeli smo papige koje su sletjele kod klokana i s njime pile vodu. Ni na jednom dijelu nije bilo zatvorenih papiga, sve slobodno lete. Nakon zoološkog vrta, krenuli smo prema hotelu gdje smo prenoćili. Ujutro smo krenuli u Gardaland. Svi smo već bili u Gardalandu i prije, neki prije sedam, neki prije dvije godine. To je tako zanimljivo mjesto da se onamo morate kad-tad vratiti.

D. Č.

D. Č.

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zato smo svi i odlučili za ovaj ludi provod preko vikenda. Uvijek ima novih vožnji koje morate isprobati. Ove godine opet smo se izludirali na Plavom tornadu (vlak smrti) koji vozi preko 100 km/h, tu je i slobodni pad gdje vas podignu na otprilike deseti kat i naglo vas puste. Super je što svake godine nešto izmijene ili naprave nešto novo. Tako smo se vozili na novom vlakiću Mamut, koji također brzo vozi, okolo su mamuti, napravljen je umjetan snijeg, pa smo onda uskočili na Ramses, sporiji vlakić u kojem svatko ima svoj pištolj i laserskim zrakama pogađa mete te skuplja bodove, a na kraju vožnje vidite bodove koje ste skupili.

Zatim razne vožnje na vodi, 4D kino u kojemu se stolci miču,kada lete šišmiši, nešto vas škaklja po nogama, a kada na filmu zaranjate u vodu, iz cjevčica po vama zaista prska voda. Predobro, kao da ste stvarno u tom filmu. Ima toliko toga u Gardalandu, toliko vožnji, svašta čime se možete zabavljati cijeli dan i siguran sam da ćemo se svake godine otići provesti se barem preko vikenda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi