PREVENCIJA MOŽDANOG UDARA

S čokoladom ipak oprezno

  • Autor: M.B.
  • Zadnja izmjena 16.02.2010 08:24
  • Objavljeno 15.02.2010 u 18:17
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Najnovija istraživanja koja dokazuju da čokolada može smanjiti rizik od moždanog udara sigurno će ostaviti mnoge ljubitelje te poslastice sa širokim osmijehom na licu
GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Neurolog Gustavo Saposnik koji je vodio istraživanje kaže da se ljubitelji čokolade još ne trebaju prepustiti uživanju u velikim količinama čokolade jer je njihova studija pokazala da samo jedna čokolada tjedno smanjuje rizik, no još uvijek se prikupljaju dokazi.

Istraživači su pregledali tri prethodne studije o čokoladi i njene prednosti, a jedno istraživanje uključivalo je 44.000 ljudi. Oni koji su jeli umjerene količine čokolade imali su 22 posto manje vjerojatnosti da će pretrpjeti moždani udar, u usporedbi s onima koji uopće nisu jeli čokoladu.

'Tamna čokolada je definitivno zdravija', kazao je Saposnik za Business Weekly

Izravan odnos između kakaa i rizika od moždanog udara još uvijek nije pronađen i treba se i dalje istraživati.
Iako čokolada može imati neke zdravstvene prednosti, potrošači moraju imati na umu da konzumacija mora biti ograničena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi