RAZLJUTILA JE POREZNA AFERA

Rozga diže tužbe zbog napisa u medijima

Jelena Rozga (4)

Jelena Rozga (4)

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pjevačica Jelena Rozga planira tužiti medije, a postoji mogućnost da će tužiti i državu Sudu za ljudska prava

Kako za Jutarnji list objašnjava njezin odvjetnik Damir Pokupec, informacije koje su proteklih dana objavljene u medijima o njezinu dugu državi od pola milijuna kuna narušile su njezina ljudska

prava. Također, Pokupec smatra da su Rozgi naštetili napisi da se nije htjela odazvati pozivu za razgovor Porezne uprave. Rozgin odvjetnik najavljuje da će tužiti sve medije koji odbiju objaviti ispravak netočnih navoda.

'Trenutačno ispitujemo u kojem su stupnju povrijeđena ljudska prava Jelene Rozge time što su mediji tijekom više mjeseci objavljivali neutemeljene i netočne informacije da je ona državi dužna porez. Zbog toga na nju traje medijski pritisak u medijskom prostoru u kojem ona radi i o kojem ovisi njezina poslovna karijera, njezin uspjeh i egzistencija', rekao je Pokupec za Jutarnji.

Iako su mediji danima pisali da je Porezna zvala Rozgu na razgovor, a ona se nije odazvala, Pokupec ističe da se takav poziv nikada nije dogodio. Ne želi nagađati postoji li mogućnost da je netko iz Porezne uprave plasirao informacije o Rozginu dugu medijima.

'U ovom trenutku nemamo razloga tužiti Republiku Hrvatsku jer nemamo indicija da su oni nešto plasirali u javnost. Ali stoji nam na raspolaganju mogućnost da u budućnosti podnesemo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja', istaknuo je Pokupec.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi