ZANIMLJIV PROGRAM

Roditelji dobrovoljno šalju djecu u zatvor

05.11.2010 u 09:14

Bionic
Reading

Roditelji u američkom Richlandu mogu svoje tinejdžere poslati u zatvor na jednu noć. To iskustvo mnogi neće zaboraviti cijeli život

Radi se o edukacijskom programu koji se provodi zajedno s lokalnim šerifom, a traje već godinu dana. Radi se o tome da roditelji koji to žele, a dosad se pokazalo da žele mnogi, mogu poslati svoje tinejdžere u zatvor na jednu noć.

Da bi sve bilo još stvarnije, kada roditelji dovedu tinejdžere u zatvor, policajci im odmah na ruke stave lisice te idu u prave ćelije, blizu pravih kriminalaca. Policajci se također deru na njih i treniraju strogoću, baš kao što se odnose prema pravim kriminalcima.

Prije spavanja moraju proći niz teških fizičkih vježbi, a nakon toga stati u red za šalicu vode. Mnogo tinejdžera zaboravi se zahvaliti sa: 'Hvala vam, gospodine!' pa tada umjesto šalice vode dobiju novi niz teških vježbi. Nakon toga odvode ih u prostoriju gdje pišu pismo isprike roditeljima i svima kojima su nešto skrivili. Tek kada to završe mogu ići na spavanje.

Tinejdžere u zatvor najviše dovode roditelji koji smatraju da im je dijete skrenulo s puta, da mnogo pije ili se drogira te da nosi oružje u školu.

Dosad je kroz zatvor prošlo oko 350 tinejdžera. Većina je rekla da nikada više ne želi doći ni blizu zatvora.