Revolucija čišćenja

Roboti su stigli i preuzimaju naše domove. Ne brinite, evo kako od toga možete profitirati

  • Autor: tnative
  • Zadnja izmjena 19.11.2019 13:44
  • Objavljeno 13.11.2019 u 08:15
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tehnološki napredak stvarnost je koju živimo. Prema svim relevantnim istraživanjima, neusporivo grabimo naprijed. Tako je samo tijekom prošlog stoljeća izumljeno više nego tijekom čitave prošlosti čovječanstva, a taj trend samo se ubrzava. Jedan od možda najvidljivijih naznaka tog trenda ulazak je pametnih robota u naša kućanstva

Tehnologije koje su još pred samo 30 godina bile nezamislive u svakodnevnoj uporabi danas su postale dio naše svakidašnjice. Među njima se zasigurno ističu roboti za kućnu uporabu proizvođača iRobot. Spomenuti proizvođač već 30 godina dominira robotikom za komercijalnu uporabu. Sudjelovali su robotskim inovacijama u području medicine, razvijali su tehnologije za istraživanje svemira i bili među pionirima kad je riječ o razvoju tehnologija za arheološka otkrića.

Široj je javnosti iRobot možda ipak najpoznatiji radi razvoja pametnih robota usisavača - Roombe. Izum je to koji je zasigurno unio revoluciju u našu kulturu čišćenja. Broj od 25 milijuna zadovoljnih korisnika diljem svijeta to potvrđuje.

Roomba e5 - Čistačica koja i bez nadzora vaš dom ostavlja besprijekornim

Roomba e5158 dizajnirana je prilično pametno. Ono što će oduševiti mnoge je revolucionarna AeroForce tehnologija čišćenja koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa podova.Dovoljno je niska da se provuče ispod gotovo svakog komada namještaja dok joj njen sustav metlica omogućuje da dohvati prašinu čak i u najskrovitijim zakutcima vašeg doma. Rezervoar u kojem se skuplja prašina lako se može izvaditi iz robota pritiskom na dugme koje se nalazi na bočnoj strani. Osim toga, Roomba e5 dolazi sa specijalnim uređajem što podiže virtualni zid bilo gdje u vašem domu koji neće proći te će tako brže i temeljitije počistiti odabranu prostoriju.

Roomba e5158 pametna je baš kao i njezina braća i sestre. Jednom kad ju pokrenete - bilo direktno, bilo daljinski - bez problema će i bez nadzora počistiti vaš stan. Niz senzora kojima je robot opremljen onemogućit će ga da padne niz stepenice ili da tijekom čišćenja ošteti namještaj. A ima i moćnu bateriju zbog koje e5-ica može čistiti bez prestanka i do 90 minuta – što je sasvim dovoljno da očisti stan prosječne veličine.

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Sandro Sklepić

Putem mobilne aplikacije svoju roombu možete pokrenuti bez obzira gdje se nalazili jer vam aplikacija omogućuje da svoj mobitel koristite kao daljinski upravljač za upravljanje svojim pametnim usisavačem. E5-ica je prepoznatljivo karakterističnog dizajna za sve pametne usisavače. Na njezinoj gornjoj strani nalaze se tri gumba pomoću kojih joj direktno možete naložiti što da radi – želite li da se pokrene te krene čistiti, želite li da se vrati u svoju stanicu za punjenje, a tu je i dugme pomoću kojeg ćete svoju Roombu sinkronizirati s aplikacijom na telefonu, preko koje daljinski možete upravljati njome.

Roomba i7+ - Robot koji komunicira s drugim robotima

Zadovoljni korisnici diljem svijeta oduševljeno su primili Roombu i7+. Ovaj robot, naime, sam prazni svoj spremnik, što mu omogućuje da čisti mnogo dulje, pri čemu ga uopće ne morate taknuti. Ovdje govorimo o tjednima.

Sam proces pražnjenja pak izgleda ovako: svaki put kad se i7+ vrati u svoju postaju za punjenje, prašina, dlake i ostalo smeće isisavaju se u zasebni spremnik čija je zapremnina dovoljno velika da akumulira prašinu vrijednu mjesec dana svakodnevnog čišćenja. Osim toga, vaša će vam Roomba sama dojaviti kad se spremnik napuni putem aplikacije, tako da praktički uopće ne morate misliti na čišćenje.

Roomba i7+ robotski usisavač automatski se prazni u jednokratnu vrećicu koja sadrži 30 spremnika za prljavštinu i prašinu - pa ne morate razmišljati o usisavanju tjednima. Premium trofazni sustav čišćenja i dvojne gumene četke omogućuju moćno čišćenje, vođeno Smart Mapping tehnologijom koja pamti plan vašeg doma i prilagođava se svakoj prostoriji. Uz dodatak kontrole s vašeg pametnog telefona, čišćenje doista postaje prilagođeno vama.

Druga stvar koju zadovoljni korisnici najčešće ističu kao prednost nove Roombe i7+ njena je superiorna navigacija. Ovo je, naime, prvi robot usisavač dovoljno pametan da mu kažete koju točno prostoriju želite da očisti. Dosadašnji iRobotovi modeli također su bili opremljeni dobrim navigacijskim sustavima, ali nijedan dosad nije mogao primati toliko precizne komande u smislu odabira neke određene prostorije. Patentirani iAdapt® 3.0 navigacijski sustav s vSLAM® tehnologijom omogućuju Roomba robotskom usisavaču lako i efikasno navigiranje vašim domom. Robot stvara vizualne oznake kako bi obilježio gdje je bio i gdje još treba čistiti.

Koristeći Imprint™ Smart Mapping tehnologiju, Roomba i7+ pamti plan Vašeg doma i prilagođava mu se, određujući najbolji način čišćenja svake prostorije. Pamti čak i planove više katova, te zna koju kartu upotrijebiti bez obzira o kojem se katu radi. Pruža vam potpun nadzor nad time koje se prostorije čiste i kada. Automatski se puni po potrebi i nastavlja s čišćenjem - sve dok ne obavi posao.

Bez obzira na to radi li se o neredu u kuhinji ili čitavom katu Vašeg doma, Roomba i7+ robot Vas rješava posla. Kontrolirajte koja je prostorija očišćena i kada koristeći Vaš glas ili iRobot HOME aplikaciju. Pametno mapiranje prostora omogućit će vam stoga da se lakše fokusirate na ona područja kojima treba najviše pozornosti – jer svi znamo da u kući uvijek postoje prostori koji se prljaju neobično brže od drugih. Nova Roomba opremljena je, naime, kamericama putem kojih precizno skenira prostor kako bi u svakom trenutku točno znala kako se i kuda provlačiti da usiše sve nečistoće. Nakon što skenira čitav dom, u svojoj aplikaciji svakoj sobi možete dati ime, što će vam omogućiti mogućnost selekcije čišćenja odabrane sobe.

Dirt Detect™ senzor pronalazi najprljavija područja vašeg doma i navodi robota na njihovo detaljnije čišćenje. Prilagodljiva glava za čišćenje automatski prilagođava svoju visinu kako bi efektivno očistila tepihe i tvrde podloge.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo fotografija

Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu može se provući ispod gotovo svakog komada namještaja, izbjeći čak i najveće zapreke te dohvatiti i najskrovitije zakutke vašeg doma. Četka za brisanje rubova posebno je dizajnirana pod kutem od 27 stupnjeva kako bi odvojila nečistoću od rubova i kuteva i uspješno je usisala s Vaših podova. Ono specifično za i7+ je pak činjenica da će se, bez obzira na ono što joj se dogodilo, uvijek sjetiti gdje je stala s čišćenjem te će, kad se napuni, vratiti na to mjesto i nastaviti sa svojim poslom. Baterija joj u prosjeku traje 90 minuta.

Umjesto četka s dlačicama koje se savijaju i propuštaju puno prljavštine, naše jedinstvene dvojne gumene četke grle različite podne površine, ostajući u bliskom kontaktu s drvom i tepisima, kako bi temeljito očistile vaše podove. Posebno su dizajnirane za čišćenje dlaka s Vaših podova bez zapetljana. Drugim riječima, lakše održavaju vaše podove slobodnima od dlaka svaki dan. Visoko učinkovit filter hvata 99 posto plijesni, peludi, grinja te psećih i mačjih alergena.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo fotografija

Budući da smo već spominjali mogućnost daljinskog upravljanja Roombom i7+ putem mobilne aplikacije, pri čemu u bilo koje vrijeme i s bilo koje udaljenosti svog robota možete poslati u akciju, nećemo to više posebno isticati. No zato je novitet ove Roombe ta da zahvaljujući istoj toj aplikaciji komunicira s drugim iRobotovim proizvodima.

U nastavku pogledajte zanimljivosti o Roomba i7+ modelu:

Najbolja stvar od svega je to što preko aplikacije upravljam istovremeno s dva uređaja - Roombom i Braavom - a koji međusobno komuniciraju. Nakon što Roomba usisa, Braava opere pod. Kombo ta dva uređaja čovjeku daje vremena da se bavi drugim stvarima.

Ove jeseni donosimo irobot vam donosi ponudu koju nećete moći odbiti. Kupnjom Roombe e5158, modela iz serije e5, trajno ćete se riješiti dosadne prašine i pritom uštedjeti 400 kn. Redovna akcijska cijena za Roombu e5158 je 3.599 kn, a akcijska cijena je 3.199 kn. Ali to nije sve, jer na akcijskoj je ponudi i Roomba i7+(i7558), model iz premium i7 serije, s kojom zaboravljate na usisavanje tjednima uz popust od čak nevjerojatnih 1500 kn. Redovna akcijska cijena za Roombu i7+(i7558) je 8.999 kn, a akcijska cijena je 7.499 kn. Zvuči divno, zar ne? Više o akciji možete saznati OVDJE.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s iRobotom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!