NAGRADNJAČA

Revolucionarni Clearblue testovi stigli na hrvatsko tržište

14.02.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Na hrvatsko tržište stigao je revolucionarni Clearblue digitalni test za trudnoću s pokazivačem začeća te Clearblue digitalni ovulacijski test. A tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio po pet primjeraka od svakog testa.

Ovaj digitalni test, vodećeg britanskog branda testova za trudnoću i plodnost, sadržava vrhunsku preciznost i pouzdanost originalnog Clearblue digitalnog testa za utvrđivanje trudnoće, no ima i jedinstvenu prednost dodatnog pokazivača začeća koji odgovara na drugo pitanje koje žene zanima kad misle da bi mogle biti trudne.

Potreba za testom koji ukazuje na datum začeća bila je jedna od ključnih poruka koja je prepoznata tijekom nekoliko godina kvalitativnog istraživanja tržišta. Žene su neprestano ponavljale da žele znati kada su začele, nakon što su doznale za trudnoću te su često još jednom ponavljale testiranje kako bi bile sigurne u trudnoću. Kvalitativna istraživanja su potvrdila potrebu za dodatnim informacijama jer su žene željele planirati sljedeće korake što je moguće prije.

Kako test radi?

Jednom kada se oplođeno jajašce smjesti u stijenku maternice, ženino tijelo počne izlučivati hormon trudnoće, hCG (humani korionski gonadotropin). Razina ovog hormona se ubrzano povećava tijekom prvih tjedana trudnoće, a male koncentracije hCG hormona mogu se odrediti i u urinu kućnim testom za utvrđivanje trudnoće. Novi Clearblue test radi na sličan način, no ima i SMART DUAL SENSOR™ tehnologiju koja umjesto jednog senzora unutar uređaja ima dva. Ako je hCG hormon prisutan u urinu, na LCD zaslonu pokazat će se rezultat '+' što znači trudnoća, kombinacija oba senzora koji mjere koncentraciju hCG-a procjenjuju kada se začeće dogodilo, čime se omogućuje jedinstveni rezultat pokazivača začeća. Pokazivač začeća određuje koliko je tjedana prošlo od začeća, a prikazani rezultati su: 1-2 tjedna, 2-3 tjedna ili 3+ tjedana. Tehnologija SMART DUAL SENSOR™ je ono što Clearblue digitalnom testu za utvrđivanje trudnoće s pokazivačem začeća omogućuje da odgovori na dva bitna pitanja: 'Jesam li trudna? I koliko dugo?'.

Na hrvatsko tržište je stigao i jedinstveni CLEARBLUE DIGITALNI OVULACIJSKI TEST – najučinkovitiji u određivanju optimalnih dana za začeće. Jeste li znali da jedan od dva para u većini slučajeva pokušava začeti u krivo vrijeme ženinog ciklusa? Ili da se ženina bazalna tjelesna temperatura povećava tek nakon ovulacije zbog čega nema puno koristi od mjerenja bazalne temperature tijekom ciklusa?
Clearblue DIGITALNI ovulacijski test otkriva nagli porast luteinizirajućeg hormona (LH) 24 do 36 sati prije ovulacije i određuje dva najbolja dana za oplodnju tijekom ciklusa.

Više saznajte na www.clearblue.com

Po jedan Clearblue test i za trudnoću i Clearblue ovulacijski test su osvojile:

Ivana Trupinić
Višnja Vrbanić
Lidija Tutnjić
Lea Marušić
Brankica Stolar

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.