NASTAVAK SURADNJE

Restoran „Sol hrvatski tapas” postao Shell Cafe na jedan dan

10.10.2025 u 15:25

Bionic
Reading

Prije više od pola godine, najavom suradnje tvrtke Coral Hrvatska i renomiranog chefa Mate Jankovića, dogodila se revolucija u shvaćanju hrane na benzinskim postajama. Danas se ta suradnja nastavila, kad je restoran Sol hrvatski tapas bio domaćin ekskluzivnog kulinarskog druženja koje je proteklo u znaku vrhunske hrane, opuštene atmosfere i interaktivnog pristupa gastronomiji.

Glavni dio druženja bio je masterclass chefa Jankovića, koji je okupljenima predstavio sva jela treće suradnje u nizu s Coralom Hrvatska, licenciranim zastupnikom jednog od lidera u industriji nafte i naftnih derivata - Shella. Tijekom prezentacije, chef je detaljno opisivao proces pripreme i filozofiju iza svakog jela, dok su konobari istovremeno posluživali upravo te kreacije, omogućujući gostima istovremenu degustaciju jela.

Lana Trampus, Gastro Category Manager za Hrvatsku, izjavila je da „poznavatelji rada poznatog chefa, ali i naše tvrtke kao licenciranog zastupnika brenda Shell u Hrvatskoj, znaju koliku je promjenu u svijetu brze hrane donio novi jelovnik. Naša ideja bila je, u teoriji, jednostavna - ponuditi nešto vrijedno zaustavljanja u Shell Cafeu, ne samo za one koji su u žurbi, već i za one koji na putovanju žele kvalitetno pojesti. No, kako to uvijek biva, u praksi se moralo posvetiti svim sitnicama kako se hrana ne bi predugo čekala, ali i da se ne naruši kvaliteta obroka. Upravo taj sveobuhvatni koncept pokazao se iznimno uspješnim. Kupci su ga prepoznali, prihvatili i zavoljeli već na prvom jelovniku. Sviđa im se taj iskorak u odnosu na konkurenciju, jer ne nudimo samo obrok — nudimo cijelo iskustvo posjete benzinskom servisu.

Osluškujemo glas korisnika. Njihovi komentari, prijedlozi i povratne informacije, zajedno s Matinim idejama, temelj su na kojem gradimo i dorađujemo naš jelovnik. Uspješne recepture ostaju u ponudi, dok one koje nisu naišle na odaziv ili su sezonski vezane, mijenjamo u cilju pronalaska najbolje ponude za naše goste. Tako, primjerice, u ovom zimskom razdoblju nudimo hot dog s dinstanim zeljem — savršeni zalogaj za hladnije dane.

Naše benzinske postaje nisu samo mjesto gdje se toči gorivo – one su postale mjesto susreta, predaha i povjerenja. U vremenu kada se sve mijenja brzinom svjetlosti, mi ostajemo dosljedni u jednoj stvari: želimo biti najbolji. Najbolji za naše korisnike, za naše partnere, za zajednicu. Posebna zahvala ide chefu Jankoviću, koji je prihvatio našu viziju i pravi je mastermind iza već tri izdanja jelovnika Shell Cafea koji ne samo da oduševljava okusima, već i priča priču o kreativnosti i hrabrosti na najneočekivanijem mjestu – benzinskom servisu.“

Tako se na novom meniju našao novi Hot dog s dinstanim zeljem, jednostavno, ali ukusno jelo koje spaja klasične sastojke u zanimljivu kombinaciju. Uz mekano pecivo može se izabrati između pileće i pureće hrenovke te aromatične debrecinke, uz dodatak senfa koji daje pikantnu notu. Dinstano zelje dodaje blagu kiselkastu svježinu i sočnost, što čini ovaj hot dog savršenim spojem mesa, začina i povrća.

Sendvič pršut, sir i pečena paprika pravi je spoj jednostavnosti i bogatog okusa u kojemu će uživati svi željni ukusnog i brzog zalogaja. U hrskavom pecivu nalazi se slani pršut, kremasti kajmak i blagi sir, dok pečena paprika dodaje slatkastu aromu i sočnost. Ova zanimljiva kombinacija sastojaka stvara savršen balans između slanog, kremastog i svježeg te predstavlja chefovu viziju jednostavnog, ali i nesvakidašnjeg sendviča.

Zvijezda novog jelovnika je Burger panceta jaje, a uključuje dvije tanko rezane pljeskavice prekrivene cheddar sirom, slaninom i jajem te ketchup umakom. Dvije tanke pljeskavice u burgeru često se smatraju boljim izborom, jer imaju veću površinu koja dolazi u kontakt s vrućom pločom, što omogućuje bolju karamelizaciju i intenzivniji okus. Zapečeni sloj daje karakterističnu aromu koju ljubitelji mesa posebno cijene, a pljeskavice se brže i ravnomjernije peku pa je manja šansa da presuše ili ostanu sirove. Kada se doda sir, kombinacija stvara dodatan sloj teksture i okusa, što omogućuje bolji balans između mesa, peciva i umaka pa svaki zalogaj ima skladan omjer svih sastojaka.

Inovativni pristup tvrtke Coral Hrvatska – kombinacija edukacije, degustacije i interakcije – oduševio je prisutne, jer su imali priliku doživjeti kako izgleda kreativni proces iza kulinarskih inovacija chefa koji se prvi primio zahtjevnog zadatka izrade jelovnika koji će logistički i praktično odgovarati infrastrukturi benzinske crpke, ali, možda još i bitnije, zahtjevnim nepcima gostiju.

Chef Mate Janković potvrdio je svoj status jednog od najinspirativnijih domaćih kuhara, a Coral Hrvatska pokazao da jela pripremljena u nesavršenim uvjetima mogu istovremeno biti autentična, moderna i pristupačna.