LIJEPA I NJEGOVANA

Redovitim pilingom do savršene kože

11.03.2010 u 11:04

Bionic
Reading

Želiš li da ti koža bude meka i blistava, bitno ju je redovito čistiti. Ovo se odnosi na uklanjanje gornjeg, starog sloja kože, koji je najbolje očistiti temeljitim pilingom

Kvalitetan piling osnova je njege kože a na taj se način odstranjuju odumrle stanice s površine, čime se potiče prirodna regeneracija površinskog sloja kože.

Piling je najbolje napraviti jednom tjedno a evo kako pravilno očistiti svoje tijelo u nekoliko koraka:

1. korak

Prije nego odeš pod tuš, kožu iščetkaj mekanom četkom ili jednostavno masiraj grubljim ručnikom. Započni s licem, a onda lagano kreni prema dolje, sve do stopala.

2. korak

Kada si se iščetkala, otiđi pod tuš i dobro namoči cijelo tijelo.

3. korak

Na rukavicu za kupanje stavi sredstvo za piling i lagano ga umasiraj u kožu. Najbolje je započeti od vrata prema dolje. Trljaj jačim (ali ne prejakim!) kružnim pokretima. Pobrini se da izmasiraš cijelo tijelo, odnosno da ne ostanu područja preko kojih nisi prešla. Posebno se zadrži na područjima gdje je koža deblja – primjerice na laktovima ili na petama i nožnim prstima – ondje slobodno jače i duže masiraj.

4. korak

Kada se cijelo tijelo dobro izmasirala, sve dobro isperi. Najbolje je koristiti mlaku vodu jer pretopla može oštetiti nježni novi sloj kože.

5. korak

Nakon pranja tapkaj ručnikom po tijelu kako bi upio vodu, a kada je tijelo suho, nanesi hidratantnu kremu. Moraš znati da piling najčešće veoma isušuje kožu, pa je zato hidratantna njega nakon njega jako bitna. Također, i u dane kada ne radiš piling, dobro je na tijelo nanositi hidratantnu njegu.

Kako očistiti lice?

Koža lica je osjetljivija, stoga s njom treba opreznije. Najbolje je koristiti sredstva za piling koja su namijenjena baš koži lica jer sadrže manje granula. Kod pilinga lica izbjegavaj masirati područja oko očiju jer su iznimno osjetljiva. Sredstvo za čišćenje najbolje je na lice nanositi mekanom spužvom u kružnim pokretima. Isperi mlakom vodom, a svakako izbjegavaj jako toplu jer može oštetiti kožu. Na kraju ne zaboravi nanijeti hidratantnu kremu kako bi se lice nahranilo.

Za čišćenje lica najbolje je koristiti maske koje možeš i sama napraviti kod kuće. Primjerice, papaja ili avokado zdrobljeni u kašu te naneseni na lice odlično će ga očistiti. Ostavi da stoji 15 minuta i onda lagano isperi.

I još pokoji savjet...

Najbolja sredstva za piling su ona na bazi prirodnih namirnica.

Možeš napraviti sama svoje sredstvo za piling, što je sigurno i najbolje. Mogućnosti su mnoge, a ovdje je samo nekoliko prijedloga – možeš pomiješati med s mljevenim bademima ili zobenim pahuljicama. Također, možeš pomiješati morsku sol s maslinovim uljem i sokom limuna ili mljevene bademe s mlijekom u prahu i malo vode.

Svaka koža nije jednako osjetljiva. Imaš li osjetljiviju kožu, koristi sredstva koja imaju sitnije granule.