'MOJE MJESTO BIT ĆE PRAZNO'

Rajko Dujmić zbog prisilnog liječenja nije uz Nove Fosile

25.10.2014 u 14:20

Bionic
Reading

Skladatelj Rajko Dujmić prisilno je hospitaliziran u bolnici Vrapče, pa će na prvom koncertu oproštajne turneje Novih fosila u velikoj dvorani beogradskog Sava centra, njegovo mjesto biti prazno

Jedna od najpopularnijih pop grupa na području bivše Jugoslavije, Novi fosili, odlučila se nakon 45 godina rada oprosti od svoje publike. Tu misiju započinju danas, 25. listopada, koncertom u velikoj dvorani beogradskog Sava centra, na kojem neće nastupati Rajko Dujmić zbog prislilne hospitalizacije.

'Nažalost, Rajkovo je stanje takvo da nakon prisilne hospitalizacije u bolnici Vrapče ne može ispuniti dogovorene obveze. Žao nam je zbog toga. I dalje ćemo ga podupirati u nastojanjima da se oporavi i ozdravi', rekli su članovi zagrebačkog benda Novi fosili koji su jučer otputovali u Beograd.

'Poznato je da Rajko već tridesetak godina vodi bitku s ovisnošću, zbog koje smo se razišli 1991. nakon što je odbio odlazak na liječenje', složili su se Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec u priopćenju za 24sata.

Dodali su da su zbog digniteta te predivnih pjesama čiji je autor, godinama čuvali ugled grupe.

'Nažalost neću večeras biti na koncertu, moje mjesto će nakon svih godina biti prazno. Ali bit ću uz vas srcem i dušom!' napisao je Rajko na svom Facebooku.