JESTE LI IH SVJESNI

Radite li i vi ove greške s hidratantnim kremama?

24.09.2015 u 08:53

Bionic
Reading

Hidratantne kreme mnogim pripadnicama ljepšeg spola neizostavan su dio jutarnje rutine uljepšavanja

Svakodnevna njega lica nezamisliva je bez krema za njegu licu, no mnoge djevojke i žene rade greške s kremama kojih možda nisu ni svjesne, piše Allure.com.

Ovo su najčešće pogreške s hidratantnim kremama:

Skupe kreme nisu nužno i najbolje
Nemojte se samo usmjeriti na najskuplje kreme – čak i najjeftiniji sastojci koje sadržavaju sve kreme (npr. vazelin te ovlaživači poput uree i glicerina) bez obzira na cijenu, vrlo su učinkovite za hidratizaciju kože lice.

'Ranija su istraživanja pokazala da ovi sastojci utječu na hidrataciju no nismo znali da utječu i na poboljšanje općeg stanja kože', kaže profesor dermatologije Howard Sobel sa Sveučilišta u Kaliforniji.

Nanošenje kreme
Hidratantnu kremu nanesite još dok je koža lagano vlažna od čišćenja. No ako imate jako suhu kožu, stručnjaci savjetuju da je nakon što nanesete kremu na lice stavite čistu mokru krpu. Ostavite da djeluje od 15-ak do 60 minuta, ali nemojte to raditi više od jednom tjednom. Koža će vam biti jako, jako zahvalna.

Preskačete hidratantnu kremu zbog akni
Mnoge se pripadnice ljepšeg spola ustručavaju stavljati kremu zbog akni jer se boje da će se stanje kože još više pogoršati. Stručnjaci pak kažu da taj strah nije opravdan. Nakon što se zaštitni sloj kože poremeti uslijed problema s aknama, javljaju se i dodatne teškoće s hidratacijom', upozoravaju stručnjaci.

Osim toga, ako uzimate lijekove protiv akni, dobra hidratantna krema samo će vam koristiti. Djevojke i žene koje imaju problematičnu kožu trebaju koristiti proizvode za njegu koji nose oznaku 'bez ulja' (oil free).