SAD JE DOSTA

Pun im je kufer uvreda i tuže slavnog dizajnera

30.10.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Francuska udruga 'punašnijih' žena podnijela je tužbu protiv slavnog njemačkog modnog dizajnera Karla Lagerfelda nakon njegovih izjava o 'povećim', a posebice 'okruglim' ženama s oblinama koje 'nemaju šta raditi na modnim pistama'

Udruga 'Lijepa, okrugla, seksi i s tim sam OK' optužuje dizajnera Chanela za 'klevetničke i diskriminatorske izjave', dodajući da im je 'svega pun kufer'.
'Danas nas on vrijeđa, a tko će to biti sutra?', pitaju se i upozoravaju da su 'djevojke nesigurne u sebe i da su spomenuti komentari za njih strašni', posebice kada dolaze od slavnih ljudi.


Betty Aubriere, predsjednica udruge, konstatira da 'nitko ne želi žene s oblinama' te da diskriminacija punašnijih žena i muškaraca polako zahvaća društvo i na bezbroj neupadljivih načina, od toga da u filmovima nema slavnih ličnosti koje nose veći konfekcijski broj do diskriminacije na radnom mjestu.

Modna ikona, 80-godišnji diznajer ima dugu povijest komentara na račun onih koji nose veću odjeću od veličine 0 ili 1, pa je tako pjevačicu Adele nazvao 'malo predebelom'. Sviđalo mu se i kada je netko upitao prvu damu SAD-a 'nije li joj suknja preuska', sugerirajući da je 'pozadina' prevelika, a na tjednu mode u Tokiju je primijetio da su Japanci postali 'veći'.