Scapegrace Black

Prvi crni gin na svijetu dobiven prirodnim putem

11.02.2021 u 14:27

Bionic
Reading

Scapegrace je vrlo uspješna destilerija iz Novog Zelanda, a Scapegrace gin destilira se u podnožju novozelandskih Južnih Alpa u bakrenom kotlu iz 19. stoljeća

Ovaj gin je dobiven jedinstvenom mješavinom ekstrakta iz voća i povrća, uključujući crnu aroniju, šafran, ananas, sušeni cvijet plavog graška i batat. Svaki od navedenih ekstrakata pažljivo se destilira na određenoj temperaturi i prema točno određenom redoslijedu, kako bi se dobio gin crne boje. U njegovoj izradi koristi se 12 različitih začina, a za iznimno čist okus Scapegrace gina zaslužna je novozelandska voda stara više od 80 godina. Naime, dugački planinski lanac zadržava kišnicu koja potom prodire i godinama se filtrira kroz različite sedimente.

Stoga ne čudi da je ova uspješna destilerija već osvojila mnoge svjetske nagrade, a priču nastavljamo s izuzetno uspješnim artiklom Scapegrace Black.

Scapegrace Black je prvi crni gin na svijetu dobiven prirodnim putem, a prilikom miješanja s tonikom boja gina se mijenja u ljubičasto -rozu što je izuzetno atraktivno - baš kao i sam okus ovog crnog gina, neočekivanih aroma, od onih tropskih koje zatim prelaze u zemljane note. Vrlo svježeg i cvjetnog okusa, s tragovima citrusa i slatkih začina te ugodnog i osvježavajućeg završetka po ananasu i citrusima.

Scapegrace ponuda dostupna je u MIVA galerija vinotekama te na Miva web shopu.