SNAŽNIJI A LAKŠI

Prve fotke europske Mugen Honde Civic Type-R-a

23.06.2009 u 10:49

Bionic
Reading

Prateći priču o europskoj izvedbi Mugen Honde Civica Type R, Japanci su nam ustupili prve fotografije vatrenog kompakta koji obećava biti najbolji u klasi

Mugen Civic Type-R će pogoniti isti dvolitreni atmosferski benzinac koji pomoću dorađenog ECU-a te protočnijeg usisa i ispuha razvija 237 KS, odnosno 37 KS više od standardne verzije, te 217 Nm okretnog momenta. Od ostalih unapređenja, tu su novi amortizeri i stabilizatori te Mugenov I-TCMS sustav nadzora pneumatika.

Svakako valja spomenuti i unaprijeđeni kočioni sustav sa samoventiliranim diskovima dimenzija 320 mm sprijeda i 280 mm straga.

Ipak osnovna ideja vodilja japanskih inženjera odnosila se na snižavanje mase. Civic Type-R-u uklonjena je stražnja klupa, pojedine standardne komponenete zamijenjene su onima od ugljičnih vlakana, a tu su i lakše aluminijske 18-colne felge, kao i par Recaro sjedala sprijeda.

Mugen Civic Type-R u prodaji bi se trebao pojaviti u trećem kvartalu ove godine, a zasad nije poznato koliko primjeraka Honda planira plasirati na europsko tržište.