ODVAŽAN STIL

Prva dama nosi minicu kao da joj je 20: Drugačiji pogled na modu

14.07.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Francuska prva dama Brigitte Macron od dana inauguracije dala je do znanja na nema namjeru nositi uniformiranu ili, još gore, dosadnu bapsku odjeću. 63-godišnja prva dama koja je od predsjednika Emmanuela Macrona starija 24 godine, osim pripijenih hlača koje ističu njezinu vitku liniju, najradije bira ultra kratke minice za koje mnogi smatraju da su neprimjerene njezinim godinama i političkom statusu

Predsjednički par Macron ugostio je Donalda i Melaniju Trump u svojoj pariškoj rezidenciji u kojoj su dvije prve dame odmjerile modne snage. Za razliku od Melanije Trump, koja za javna pojavljivanja odabire midi suknje i njeguje umjeren damski stil, Brigitte Macron ima nešto drugačiji pogled na modu.

Kontroverzna prva dama Francuske gaji ljubav prema minicama, koje su, priznat ćete, pomalo neobičan odabir za prvu damu. 64-godišnja bivša učiteljica književnosti unatoč poznim godinama nema problema s otkrivanjem dijelova tijela koje većina žena njezinih godina radije skriva.

No zašto bi ih skrivala uz ovakvu istesanu liniju? Njezinu vitku figuru pohvalio je i predsjednik Trump koji je prvu damu prije toga izljubio i dobro odmjerio.

  • +15
Modni dvoboj Brigitte Macron i Melanije Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ljubiteljica kratkih suknji i Louis Vuittona tijekom susreta s Trumpovima nosila je kratku bijelu haljinu te tamnoplave štikle i torbicu istoimenog brenda.

Otkad je postala prva dama, Brigitte Macron je nebrojeno puta počastila javnost svojim seksipilnim odijevanjem, a možda najneobičniji stajling koji je podignuo prašinu bio je onaj u traper minici. Prva dama u minijaturnoj traper suknji uživala je u neformalnoj gradskoj vožnji biciklom i još jednom pokazala izvježbane noge.

  • +5
Prva dama Francuske Brigitte Macron u traper minici Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da nema namjeru nositi odjeću koja se pripisuje ženama njezinih godina, dala je naslutiti već tijekom inauguracije svog 24 godine mlađeg supruga Emmanuela Macrona, kada je nosila kratku plavu haljinu.

Melaniju i Brigitte već smo imali prilike vidjeti u modnom sučeljavanju tijekom susreta u Bruxellesu na NATO-ovu samitu. Francuska prva dama i tada je pokazala noge u ultra kratkoj crnoj haljini omiljenog brenda Louis Vuitton, koja i nije bila najsretniji odabir.

  • +7
Melania Trump i Brigitte Macron u Bruxellesu Izvor: Reuters / Autor: FRANCOIS LENOIR

'Ima dobre noge i očigledno ju čini sretnom pokazivati ih. Ohrabrujuće je vidjeti utjecajnu ženu kao što je ona da se odijeva kako god želi', prokomentirala je nedavno za The Telegraph pjevačica i make up stručnjakinja Lisa Armstrong, koja podržava odijevanje prve dame.

Bez obzira na to smatra li netko njezin modni izričaj neprimjerenim ili osvježavajućim, čini se kako francusku prvu damu ne pogađaju medijski natpisi, barem ne toliko da bi odustala od svog omiljenog modnog komada.