MODNA POSLASTICA

Pronašli smo pristupačne high street komade po uzoru na skupocjene dizajnerske krpice

29.05.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Razvikane dizajnerske krpice, koliko god su primamljive, toliko su za mnoge nažalost preskupe. No popularni high street brendovi vjerno prate svaki trend koji ispliva na modnu scenu i sve češće osmišljavaju vrlo slične verzije odjeće i modnih dodataka, a mi smo pronašli nekoliko trendi komada nalik mnogo skupljim dizajnerskim primjercima

Sunčane naočale

Zaboravite na predimenzionirane naočale koje prekrivaju pola glave. Ove sezone popularni su manji retro modeli, pogotovo oni mačkastog oblika.

Odijelo

Kimono odijela i pidžame odijela posljednjih sezona pravo su modno otkriće koje je preraslo granice poslovnog odijevanja. Osim satenskih odijela i onih u pastelnim tonovima, ove sezone posebno je popularan kašmirski uzorak.

Cipele

Sandale s neobičnom petom izazvale su zanimanje posljednjih mjeseci, kao i neodoljive natikače ukrašene nakitom, mašnama ili 3D cvjetovima, a klasika kojom nikad ne možete pogriješiti i koju je uvijek dobro imati u ormaru su elegantne salonke s block petom ili pak udobne kožne mokasinke koje ostavljaju jednako chic dojam.

Tenisice

Popularne tenisice po uzoru na najprodavaniji Adidasov model Stan Smith ove sezone zamijenili su oni omraženi glomazni i to nakon što su među prvima svoje tenisice predstavili Chanel, Balenciaga, Yeezy i Vetements. Na sreću, high street trgovine nude gotovo identične modele po daleko pristupačnijim cijenama.

Torbe

Neobični modeli torbi potpuno su zasjenili one klasične i već viđene. Osim slamnatih i pletenih torba koje su već nekoliko sezona na vrhu modne ljestvice, one neobičnog izgleda poput Staudove torbe u obliku lončanice za cvijeće obučene u pletenu vreću s drškom ili pak Schrimpsove prozirne torbe izrađene od umjetnih bisera potpuno su zaludjele trendseterice diljem svijeta.

Nakit

Vrijeme minimalizma je već daleka prošlost. Sada se ponovno nose statement komadi koji nerijetko zasjene cijeli stajling. Popularni su masivni zlatni i srebrni modeli te boho modeli izrađeni od drva ili njegove imitacije, kao i nakit ukrašen školjkicama, cvijećem, perlicama, resicama i blještavim cirkonima, a u modu se vratio i nekad popularan nakit od plastike i kristalne smole.