MODNI ULOVI

Pronašli smo komade koje bi svaka zaljubljenica u modu trebala imati u ormaru

28.07.2018 u 08:43

Bionic
Reading

Ova sezona ostat će obilježena po nekoliko trendi uzoraka koji su ju obilježili, a s obzirom da luda sniženja još uvijek traju, odlučili smo podvući crtu i još jednom sumirati sve te popularne uzorke koje bi svaka istinska zaljubljenica u modu trebala imati u ormaru

Ako ste dosad strpljivo štedjeli novac za sezonska sniženja, sada je pravo vrijeme da se počastite s nekoliko komada kojima ćete začiniti svoj ljetni stajling. Kada govorimo o uzorcima, ove sezone sve se vrti oko šest njih koji dominiraju modnom scenom, kao i ormarima poznatih trendseterica i modnih blogerica.

1. Uzorak leoparda

💔

Objavu dijeli Sabina Socol (@sabinasocol)

Uzorak leoparda oduvijek je bio bezvremenski trend u koji se isplati uložiti novac, pogotovo u kvalitetan kaput ili cipele koje možete kombinirati na bezbroj različitih načina. No ove sezone na društvene mreže je isplivao odjevni komad tog uzorka koji je u potpunosti zaludio ljubiteljice mode diljem svijeta. Riječ je o suknji Naomi koja se početkom proljeća našla u prodaji te je ubrzo zatim rasprodana brzinom svjetlosti, a zbog velikog interesa osnivačice brenda Realisation Par - Alexandra Spencer i Teale Talbot - navedenu suknju odlučile su vratiti u prodaju po cijeni od 1150 kuna.

  • +31
Uzorak leoparda Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

2. Točkasti uzorak

Točkice nikada nisu bile popularnije, o čemu svjedoče i brojne fotografije zaljubljenica u modu na društvenim mrežama koje se iz takvih komada odjeće doslovno ne skidaju. Posebno su popularne točkaste haljine, kao i kombinacija krupnih i sitnih točkica te kombinacija točkica i prugica, a haljina s potpisom brenda Topshop zaludjela je trendseterice diljem svijeta otkako je stigla u prodaju.

  • +21
Točkaste haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

3. Mornarski uzorak

Prugice su, uz točkice, hit sezone bez kojeg ne možete i ne smijete izaći u svijet. S dolaskom toplijih dana gradske ulice su preplavile prugaste haljine, bluze i odijela, a posebno su popularni retro modeli haljina na kopčanje s neodoljivim prugicama.

  • +105
Točkice i prugice na odjevnim komadima Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

4. Cvjetni uzorak

L'uniforme du lundi 🌹last @zalando campaign #zalandostyle

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Cvjetni motivi i printovi neizostavan su dio proljeća i ljeta, kako na našim stolovima, tako i na odjevnim komadima. Cvjetno ludilo i ove je sezone zavladalo dolaskom toplijih dana, a haljine s cvjetnim uzorkom midi i maksi krojeva trebale bi imati posebno mjesto u našem ormaru jer su nosive u svim prigodama te se podjednako dobro slažu uz tenisice i sandale. Cvijeće se ovog ljeta nosi i kao ukras na modnim dodacima, stoga ako niste ljubitelj upečatljivih printova, svoj stajling možete upotpuniti statement naušnicama s detaljem cvijeća.

  • +43
Cvjetni uzorak preplavio je trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

5. Kašmirski uzorak

Točkice i prugice zavladale su trgovinama, ali na policama se nedavno pojavio i sasvim drugačiji uzorak s hippie štihom koji nije ostao neprimijećen. Riječ je o takozvanom paisley, odnosno kašmirskom uzorku, koji je već osvojio naklonost ljubiteljica mode. Podrijetlo kašmirskog uzorka nije sa sigurnošću poznato, no pretpostavlja se da je potekao iz drevnog Babilona, a izgledom podsjeća na suzice sa zaobljenim vrhom. Trgovine ulične mode, kao i neki luksuzni brendovi kao što su Etro ili Dodo Bar Oro, nude pregršt krpica s ovim uzorkom, a ako si već niste priskrbili odjevni komad s njime, vrijeme je da to promijenite.

  • +32
Kašmirski uzorak opaka je konkurencija točkicama i prugicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

6. Gingham ili vichy uzorak

Sitni kvadratići iliti takozvani gingham uzorak, koji Francuzi zovu još i vichy, posljednjih su sezona izazvali senzaciju u svijetu mode.

  • +108
Gingham uzorak je apsolutni 'must have' sezone Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sve trendseterice s oduševljenjem su u svoje ormare složile barem jednu krpicu s gingham uzorkom, a toliko je popularan da je postao tražen i na kupaćim kostimima, stoga se nemojte čuditi ako na plažama zateknete epidemiju kvadratića.