PORTANOVA FASHION INCUBATOR

Proglašeni pobjednici natjecanja za mlade dizajnere

10.11.2013 u 11:41

Portanova Fashion Incubator

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic

Bionic
Reading

Ovogodišnji pobjednici 13. Portanova Fashion Incubatora su Petra Vuletić i Saša Horting. Nagrađeni su s 10.000 kuna uz pozivnicu za predstavljanje na Cro-a-Porteru

Jučer je u finalu 13. Portanova Fashion Incubatora, najdugovječnijeg i najutjecajnijeg nacionalnog natjecanja za neafirmirane modne dizajnere, predstavljeno šest finalista s pet kolekcija.

Stručni žiri u koejm su ove godine bili modni dizajneri Lidija Pihler Yuniku i Teo Perić, glavna urednica magazina Grazia Selma Terlević i Viktor Drago, odlučio je nagrade dodijeliti Petri Vuletić i Saši Hortigu


Petra Vuletić i Saša Hortig

Petra Vuletić rođena je Splićanka. Pohađala je Umjetničku školu u Splitu, smjer modni dizajn. Trenutno studira modni dizajn na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, 3. godina. Tijekom školovanja sudjelovala je na nekoliko revija.

Saša Hortig rođen je u Đakovu. Pohađao je Graditeljsko – geodetsku školu u Osijeku, a trenutno studira modni dizajn na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu, 2. godina diplomskog studija.

Podsjetimo, projekt Fashion Incubator pokrenula je u Osijeku 2004. godine skupina mladih entuzijasta koja je inicirala promociju neafirmiranih modnih dizajnera kroz originalne koncepcijske ideje.

Od tada do danas Fashion Incubator je na nacionalnu kulturnu i modnu scenu lansirao desetke mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i vrlo visokim produkcijskim standardima uspio privući više tisuća posjetitelja, čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Osijeku i Slavoniji.