kontroverzan trend

Pripremite se na povratak zaboravljene ljetne obuće: Ove sezone nose se u svim prigodama

22.03.2024 u 10:05

Bionic
Reading

Japanke su bile jedan od simbola 2000-ih, no u proteklom desetljeću postale su gotovo zaboravljena obuća u street style modi

Japanke su oduvijek bile simbol ljetne obuće i komad bez kojeg se ne ide na plažu, a ove sezone sve je spremno i za njihovu dominaciju na gradskim ulicama.

Kao prave ikone mode 2000-ih, japanke se vraćaju u jeku oživljavanja Y2K trendova, ali u novom ruhu. Neke od najelegantnijih modela u njihovoj povijesti predstavile su vodeće modne kuće i time jasno dale do znanja da će upravo ovaj stil obuće u narednim mjesecima biti nezaobilazna investicija.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Ove kontroverzne sandale oduvijek su na pomalo lošem glasu zbog neuglednog izgleda koji je, tvrde neki, trebao ostati rezerviran samo za nošenje po kući i na plaži, no čak i okorjeli protivnici ovog trenda naći će se na velikoj kušnji kada ugledaju neke od najaktualnijih modela.

Među najpoželjnijima su japanke iz kolekcije proljeće-ljeto 2024. jednog od najomiljenijih brendova današnjice Miu Miu, koji ih je predstavio u boemskom dizajnu tankih vezica koje dosežu gležnjeve te su kao stvorene za nošenje u svim prigodima.

Chanel donosi jedan od luksuznijih modela - crne japanke u klasičnom stilu, obogaćene uvijek poželjnim zlatnim logom ove slavne modne kuće te ih predstavlja u kombinacijama s maksi haljinama i hlačama širokih nogavica.

Coperni je, pak, dizajnirao model kao stvoren za ljubiteljice minimalizma i elegancije, dok je Burberry otišao korak dalje predstavljanjem posve modernih japanki na petu te kožne prevlake preko rista.

Ovaj trend već je osvojio slavne ljepotice koje su najnovije modele prošetale gradskim ulicama, poput Jennifer Aniston koja je na spoj tajica i sportskog topa nosila maslinasto zeleni model s klasična dva remenčića.

Kao što su nam pokazali proslavljeni dizajneri, japanke ove sezone možemo nositi na doslovno sve, od hlača preko minica do elegantnih maksi haljina, a činjenica da s njima ne možete pogriješiti, čini ih zasigurno jednom od najboljih kupovina sezone.

bezbrižna nakon optužbi

Jennifer Aniston pokazala kako japanke uklopiti u pogođenu modnu kombinaciju

Pogledaj galeriju