U DUHU ODRŽIVOSTI

Princ Charles zaplovio modnim vodama: Ovako izgledaju komadi iz njegove luksuzne kolekcije

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 17.11.2020 06:39
  • Objavljeno 17.11.2020 u 06:39
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Nakon što je proteklog vikenda proslavio 72. rođendan, britanski princ Charles predstavio je modnu kolekciju odjeće u duhu održive mode te nastale u suradnji s modnom grupacijom Yoox Net-a-Porter

Spomenuta kolekcija naziva 'The Modern Artisan' nastala je kao rezultat suradnje Charlesove dobrotvorne organizacije The Prince's Foundation i poznate luksuzne modne trgovine Net-a-Porter.

Polaznici Charlesova edukativnog programa iz Britanije i Italije zajedno su radili kako bi stvorili capsule kolekciju od 18 odjevnih komada koji se kreću od kašmirske bomber jakne do svilene plisirane haljine dužine midi. Svi predstavljeni komadi u kolekciji nadahnuti su radom Leonarda da Vincija i podacima o kupovnim navikama potrošača na stranici Net-a-Porter u proteklih pet godina.

'Ovaj modni projekt produkt je moje i Charlesove strasti koju gajimo prema obrazovanju i ulaganju u sljedeću generaciju modnih talenata. Naše partnerstvo objedinjuje drevnu struku obrtnika - jednu od najstarijih na svijetu - s vrhunskom tehnologijom, stvarajući uistinu moderne umjetnike spremne da promijene našu svakodnevicu', izjavio je Frederico Marchetti, izvršni direktor grupacije Yoox Net-a-Porter, te ne krije zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s princem od Walesa, a koji se više od 50 godine zalaže za održivu modu.

Iako nije bio posebno uključen u nastajanje same kolekcije, redovito ju je nadgledao, a posebno su ga se dojmile tehnike izrade odjeće studenata.

  • +1

Capsule kolekcija 'The Modern Artisan'

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

'Nadam se da će stečene vještine i razumijevanje održivih pristupa dizajnu i proizvodnji odjeće primijeniti na vlastito poslovanje ili buduću karijeru. Za mene je ključno ponovno otkriti važnost koju ima priroda, razumjeti odakle dolaze prirodni materijali i kako se mogu koristiti na uzbudljive i inovativne načine. Na kraju dana, priroda je izvor svega', izjavio je 72-godišnji princ.

Kako se ističe, sav iznos od prodanih komada iz kolekcije ići će za potporu radu Charlesove fondacije i budućnosti njezina edukacijskog programa 'Future Textiles'.