VELIKI GUBITAK

Prijatelji su shrvani od boli zbog smrti Nenada Šarića

04.05.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon iznenadne smrti Nenada Šarića, supruga Sanje Doležal, prijatelji i obitelj mole da ih se pusti da u miru tuguju

Prijatelji i kolege nakon smrti svog prijatelja Nenada Šarića shrvani su od boli.

Supruga Rajka Dujmića, Snježana, izjavila je da su prijatelji i kolege iz benda u dubokom šoku te da nisu u stanju ništa reći u sjećanje na velikog prijatelja i kolege.

'Svi smo još u šoku', rekla je supruga Rajka Dujmića koju je vijest jako pogodila, dok Rajko nije mogao niti razgovarati.

Dubravko Merlić također nije smogao snage reći nešto o gubitku svog prijatelja. 'Nemam snage nešto reći', rekao je Dubravko koji je prije nekoliko godina oživio projekt 'Za dobra stara vremena' te je blisko surađivao s Novim fosilima.

Dubravkova supruga Željka Ogresta autorica je libreta mjuzikla 'Za dobra stara vremena'. 'Izuzetno me potresla vijest o Nenadovoj smrti. Na njegovu smo inicijativu počeli raditi mjuzikl te me upravo on prepoznao kao osobu koja bi to mogla dobro izvesti. Svi moji kontakti s njim bili su izuzetno ugodni. Bio je jako veseo i topao čovjek. Duboko suosjećam sa Sanjom i djecom i molim se da izdrže', rekla je Željka

Sanja Doležal dala je priopćenje u kojem moli medije za razumijevanje kako bi u tuzi i miru preživjeli ove trenutke.

'Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas poslije 15 sati. Prerano za mene i za našu djecu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posljedice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem liječnicima i osoblju karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vjernica, molim braću i sestre u Kristu da se mole i prikazuju mise za dušu mojeg supruga i snagu naše obitelji. Medije molim da nas ostave kako bismo mogli u miru i tuzi preživjeti ove trenutke. Hvala', stoji u priopćenju koje je dobila redakcija Storyja, a potpisali su se Sanja, Lana, Luka, Sven i Lea te ostala tugujuća obitelj.

I Croatia Records poslao je In memoriam Nenadu Šariću, kojeg su prijatelji zvali Brada. Rođen je 10. listopada 1947. godine u Rijeci. S nepunih šesnaest priključio se se na bubnjevima hrvatskim rokerskim prvoborcima 'Jutarnjim zvijezdama' Drage Mlinarca. Nakon pune četiri godine napustio je sastav, čija će dvojica članova odmah potom osnovati legendarnu Grupu 220, a on sam nastavit će pustolovinu profesionalnog glazbenika svirajući u zagrebačkim Meteorima te s brojnim imenima s naše estrade: Oliverom, Terezom, Danijelom...sve do 1985. kada, nakon iznenadne smrti Slobodana Momčilovića Moke, postaje članom najpopularnijeg pop ansambla bivše države - Novih fosila. S Novim fosilima ostvaruje zavidnu karijeru, grupa niže uspjeh za uspjehom, a bendovsko prijateljstvo sa solisticom Sanjom Doležal pretvorit će se 1994. u skladan brak.

'Od 2005. godine kada se grupa ponovno okuplja i započinje sa snimanjem novih pjesama te koncertnom aktivnošću, Neno je obavljao dužnost izvršnog producenta grupe, brinuo se da poslovično visoka produkcija Novih fosila funkcionira besprijekorno. Njegovom iznenadnim odlaskom pogođena je ne samo obitelj, supruga i djeca, već i mnogobrojni prijatelji i ljubitelji pop glazbe. Bio je poznat po svojoj profesionalnosti, staloženosti, ali i po vedrom duhu što ga je prenosio na svoju okolinu. Smrću Nenada Šarića hrvatska glazbena scena izgubila je vrsnog glazbenika, a Croatia Records pouzdanog suradnika i dragog prijatelja.' nstoji u pismu koji je osaslala Croatia Records.