IDEJNO RJEŠENJE

Pretvorite nedostatke prostora u prednosti

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prilikom opremanja doma, postoji niz prostornih nedostataka koji otežavaju njegovo kvalitetno uređenje. Ovakve probleme domišljatim rješenjima pretvorite u prostorne naglaske koji će oplemeniti prostor i zadiviti goste

Poštovani,

upravo smo kupili trosoban dvoetažni stan te ga planiramo opremiti. Mi smo bračni par bez djece, a želja nam je urediti stan u kojem će se osjećati toplina doma, a pri tome maksimalno iskoristiti prostor.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


U kuhinji je pozicija radijatora loša, pa nam ometa pravilan raspored elemenata. Htjeli bismo da prostor sadrži što manje elemenata namještaja, ali da je funkcionalan.

Postojeće stanje

Odgovor arhitekta:

Vaš stan vrlo je atraktivan i osnovni raspored zidova funkcionalan. Problem pri samom ulazu u stan nedostatak je garderobnog prostora koji ćete morati nadoknaditi u spavaćim sobama.

Prostor ispod stepeništa iskoristite kao spremište za cipele, a rješenje interijera povezat će nekoliko elemenata u jedan da bi prostor bio potpuno iskorišten. Velika kružna stijena u dnevnom boravku naglašava prostor i povezuje ga s vanjskom terasom, ali umanjuje mogućnost smještaja TV-a u dnevnom boravku.

Predlažemo da zid ispod stepeništa obložite drvenim elementima koji će se sastojati od kombinacije različitih boja, koja će poslužiti kao nosač za TV u jednom dijelu, a u drugom će postati dvokrilna vrata spremišta za cipele. Na ovaj način, najlošiji element u prostoru, koji je nemoguće izbjeći, postat će dekoracija u prostoru.

Kutnu garnituru smjestite uz pune zidove tako da većim dijelom bude orijentirana prema vrtu. Stol u kombinaciji drveta i stakla bit će idealan izbor, kao poveznica sa staklenim stijenama uz koje možete smjestiti zelenilo.

Kuhinju i blagovaonicu riješite na način da njihovim povezivanjem na pravom mjestu sakrijete pogled na radijator, a također i maksimalno iskoristite isti zid. Iznad radijatora provucite radnu plohu s elementima (koja će biti djelomično otvorena u zoni radijatora), a u produžetku izvedite šank na koji ćete nadovezati blagovaonski stol (drveni ili stakleni) sa stolicama nižeg naslona.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal


Ova postava produžit će put prema kuhinji, ali će vam dati mogućnost smještaja dodatnog ormara (predlažemo stakleni ili puni) u zoni blagovaonice. U suprotnoj postavi, stol bi zauzeo zonu zida, pa bi onemogućio smještaj dodatnih elemenata.

Predlažemo kombinaciju zelene, krem i različitih boja drveta, koje će povezati već postojeći parket s bojom kuhinje i stolarije. Zastore izvedite u jednostavnom obliku da naglasak bude na samim staklenim stijenama.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, Monike Galović Dumendžić, mag.ing.arh. i Izabele Galović Ninić, mag.ing.arh., koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi