BEAUTY SAVJET

Pretjerali ste s čupkanjem obrva? Evo kako ćete ih obnoviti

16.08.2018 u 06:45

Bionic
Reading

Za razliku od tankih, kakve su dominirale u 90-ima pa su mnogi pretjerivali s njihovim čupkanjem, u velikom su se stilu vratile guste i naglašene obrve kakve imaju manekenka Cara Delevingne ili glumice Lily Collins i Keira Knightley

Svi se slažu kako su one vrlo bitan ukras lica, podjednako važne kao frizura, odjeća ili make up: dobro oblikovane obrve mogu napraviti puno za ljepotu lica, ali i izazvati kontraefekt.

Prije 20-ak godina najtraženije su bile tanke obrve, detaljno oblikovane pincetom, no danas se traže one prirodnog, punijeg oblika.

  • +9
Obrve Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Obrve doista nikad nisu bile popularnije: iscrtavaju se, podebljavaju, pažljivo oblikuju kako bi se što bolje istaknuo njihov oblik…

Ako i vi spadate među one kojima su omiljena make up pomagala nekad bile pincete svih vrsta, zanimat će vas na koje načine se previše počupane obrve mogu oporaviti i postati gušće.

Definiranje uz pomoć pincete, iako zvuči gotovo neizvedivo, trebalo bi svesti na čupanje samo jednom mjesečno dok ponovno ne izrastu.

Držite se podalje od pincete i nakon što prođe tih nekoliko tjedana posjetite kozmetički salon u kojem će vam ih stručno oblikovati.

  • +7
Cara Delevingne Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za koliko vremena bi trebale izrasti, to ovisi o mnogočemu, no računajte da biste prve vidljive rezultate gušćih obrva mogli očekivati za oko dva, tri mjeseca. Može to potaknuti ricinusovo ulje ili serum za rast obrva koji treba nanijeti svake večeri nakon čišćenja lica, ali prije kreme za njegu. Prije spavanja malu količinu ulja stavite na četkicu ili kažiprst i nježno nanesite na obrve, savjetuju stručnjaci za make up.

Mnoge brine kako izdržati period u kojem čekamo da obrve izrastu. Bitno je nikako ih ne čupkati, a one dosadne koje naprosto mame da ih maknemo treba pažljivo prikriti slojem korektora ili pudera.

U međuvremenu posegnite i za sredstvima poput olovke ili sjenila za naglašavanje obrva kako biste ispunili područja.

Da se ne biste previše zanijeli prilikom popunjavanja obrva olovkom, poslužite se klasičnim šablonama za njih, predlažu stručnjaci za make up. Bez obzira na to koristite li sjenilo ili olovku za obrve, nakon što nanesete proizvod pažljivo ih začešljajte. Tako ćete ukloniti višak proizvoda i postići prirodan look. Stručnjaci savjetuju smeđe nijanse olovke ili sjenila umjesto crne, jer djeluje vrlo neprirodno. Zagladite obrve i s malo gela kako bi izgledale uredno oblikovane. Ukoliko ih želite naglasiti, mrvicu korektora nijanse svjetlije od vaše kože ili malo highlightera stavite na unutarnji i vanjski rub obrva.