POGLED IZ SNOVA

Prestižni dubrovački restoran zasjao u novom ruhu

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 02.06.2016 13:48
  • Objavljeno 02.06.2016 u 13:48
  • +11
  • +8

Restoran Posat u Dubrovniku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zoran Marinović

Novu sezonu poznati dubrovački restoran Posat dočekao je u novom ruhu, osvježen ne samo novom ponudom već i ugodnim uređenjem. S jedne od najljepših terasa u Gradu pruža se nezboravan pogled na zidine u neposrednoj blizini, most na Pilama i tvrđavu Bokaru

U dubrovačkoj ulici Uz Posat koja s Pila vodi na Zagrebačku ulicu, smjestila se jedna od starijih i impozantnijih palača u Dubrovniku, rezidencija obitelji Amerling, poznate po umjetničkom patronatu grada u vrijeme Republike, a Gradu su poklonili dvije javne fontane, jednu na obližnjim Brsaljama, a drugu, manju na Gundulićevoj poljani.

U vrtu i saločama nekadašnje rezidencije obitelji Amerling, u neposrednoj blizini gradskih zidina nalazi se jedan od prestižnijih dubrovačkih restorana - Posat koji je u novu sezonu ušao osvježen, u novom ruhu i s novim jelovnikom.

Priču o restoranu Posat još od 2004. uspješno grade dva mlada ugostitelja Mario Ševelj i Ivica Udženija koji su zanat pekli u jednom od najstarijih i najpoznatijih dubrovačkih hotela, Exclesioru.

U ovoj su sezoni vlasnici odlučili okrenuti novu stranicu i svojim sugrađanima i brojnim gostima ponuditi nešto novo. Preuređeni Posat s novim je interijerom dobio novu dimenziju u kojoj je uspješno sljubio tradiciju i suvremeni način uređenja kojim dominira najveći jestivi akvarij na Jadranu s primamljivom ponudom hlapova, baba i jastoga.

Osim interijera, Posat je obogatio i ponudu novim jelovnikom koji potpisuje chef i suvlasnik Ivica Udženija.

Naoko jednostavna i tradicionalna mediteranska kuhinja dobila je sasvim novo ruho, hrabro koketirajući sa bojama i pomno biranom prezentacijom gdje ništa nije prepušteno slučaju.

'Najvažnije je da je gost zadovoljan, no nije cilj samo udovoljiti nego iznenaditi. To je uvijek izazov, pogotovo kada su u pitanju gosti koji se vraćaju, no zato se i trudimo uvijek više i bolje', kažu vlasnici Posata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!