ORIGINALNO I TRENDI

Pravila uređenja doma koja su stvorena da se krše

09.03.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Osnovna pravila u uređenju doma lako ćete doznati i ako im dodate funkcionalnost, pazite na mjere prilikom odabira namještaja te popunite prostor osobnim detaljima, neće vam puno trebati da stvorite ugodno okruženje. No ako želite malo podignuti ljestvicu, neke namjerne pogreške zapravo su dobrodošle

Financijske prilike rijetko kome pružaju mogućnost da odjednom uredi dom od početka do kraja, a s vremena na vrijeme lakše ćemo nešto dodati ili osvježiti prostor pa biti zadovoljniji do nekih boljih prilika.

Imate li većinu potrebnih stvari, ali jasno vidite da nešto nedostaje, hrabro se upustite u igru uređenja i prihvatite poželjne pogreške. Pravila koja smijete kršiti prilikom uređenja otkrili su dizajneri za Popsugar

Zamijenite dio namještaja

Stolice u blagovaonici su vam dosadile, ali otkud novca za set od šest komada? Da, to je već velik iznos, ali možete zamijeniti samo dvije stolice i dobiti svjež, eklektičan stil.


Drugačije umjetnine

Uz malo mašte možete složiti i sami zgodne umjetnine. Vrlo efektno izgledat će i tapiserija jer će podignuti prostor i dati mu originalnost.

About to sit down with the family and start Fuller House!! I might be more excited than my kids! Happy Saturday!

Fotografiju objavljuje ??CARISSA?? (@bless_this_nest)


Print na zidu

Ako volite jednostavne stilove uređenja, nemojte zaboraviti da prostor lako može izgledati jednolično. Hrabro odaberite grafički print za jedan zid u prostoriji umjesto klasične boje ili tapeta. Također, fototapeta može odlično izgledati i dati lijep kontrast u prostoriji.

Stunning Bedroom ✨ Checkout @millionaire.surroundings !

Fotografiju objavljuje World Wide Empire (@worldwide_empire)


Kupaonica

Uređenje kupaonice može vas doista skupo stajati jer tražite kvalitetnu opremu koja će trajati godinama. Ako budžet ne dozvoljava veće promjene, odaberite nekoliko stvari, ali neka onda budu otkačene i upečatljive. To mogu biti neobične police, rasvjeta ili jako trendi slavina na umivaoniku.

Small baths add character to the room@acsbathrooms #modabaths

Fotografiju objavljuje ACS Designer Bathrooms (@acsbathrooms)


Za uštedu prostora

Klizna vrata sve se češće upotrebljavaju u domovima jer štede prostor, a ako baš želite imati statement komad, neka budu na željeznim okvirima, u boji i sa starinskim štihom. Klasična vrata mogu dati dramatičnost prostoru ako ih obojite. Imate li primjerice neutralnu prostoriju u svijetlim tonovima, vrata neka budu sjajna i u crnoj boji.


Miješajte uzorke

Jastuci, prekrivač i posteljina ne moraju biti istih uzoraka, materijala i boja. Na kožnoj fotelji primjerice možete imati i po tri različita uzorka na jastucima. Niste li sigurni kako početi, odaberite materijale iste ili slične boje, a print i uzorci na njima neka budu drugačiji.


Starinski komadi namještaja

Bilo da ste naslijedili, bilo kupili dobar komad starog namještaja, neka vas ne brine to kako će se uklopiti u moderno namješten dom. Svakako ga uredite ako je potrebno i već će naći mjesto i namjenu. Stolčić primjerice može biti polica za knjige, cvijeće, pomoć u kupaonici, spavaćoj sobi, kuhinji…


Strop

Pravilo o bijelom stropu samo je dobra stara navika, nikakvo pravilo. Prostorije s visokim stropovima podnose sve boje, posebno one tamnije ili razne uzorke, a ako treba vizualno povećati prostor, onda to svakako trebaju biti svjetlije nijanse.