ŠTO KRIJU U ORMARU

Poznate Hrvatice otkrile kojim trendovima nisu mogle odoljeti

25.10.2017 u 13:14

Bionic
Reading

Poznate Hrvatice uživale su na Bipa Fashion.hr tjednu mode dotjerane od glave do pete pa smo iskoristili priliku ispitati što su si sve od ovosezonskih trendova priuštile i kakvu odjeću najradije nose

Glumica Tara Rosandić, koju trenutno gledamo na malim ekranima u seriji 'Čista ljubav' Nove TV, priznala je kako uživa u modi na koju gleda kao na igru. Na modnu reviju Roberta Severa, koji je otvorio prvu večer Bipa Fashion.hr-a, lijepa glumica stigla je u osvježavajućoj modnoj kombinaciji kojom je potvrdila da ne voli dosadnu odjeću.

'Kupila sam upravo jedan prekrasan puffer u Massimo Duttiju. Dugo sam tražila lijepu puffer jaknu i nisam čak ni u New Yorku uspjela pronaći ništa što mi se sviđa, tako da sam ostala oduševljena kad sam konačno pronašla ono što sam tražila. Jako volim antracit boju i rokerske komade koje mogu nositi svaki dan, a da to ipak izgleda reprezentativno', izjavila je Tara Rosandić te je za modnu manifestaciju odjenula običnu bijelu majicu i satensku asimetričnu suknju s čipkastim završetkom, a cjelokupan stajling začinila je efektnom dlakavom jaknom u boji pijeska i nude štiklama.

'Moj stil je teško definirati, vrlo sam eklektična po pitanju mode i volim se mijenjati, a najugodnije se osjećam u trapericama. Kada je riječ o kupnji trendi odjeće, ja sam lovac na sniženja. Vjerujem da moda treba biti dostupna svim ljudima i da je njezina svrha da se čovjek u njoj osjeća lijepo', otkrila nam je glumica, dodajući kako obožava zemljane tonove i samt, zbog čega se raduje aktualnim modnim trendovima, a s obzirom na to da se voli poigrati modom, tvrdi kako su 'svi trendovi dobrodošli dok god ukupan rezultat ne djeluje vulgarno'.

'Kad stignem, volim pogledati ono što se nudi u second hand dućanima, no za to treba imati vremena jer obično morate kopati da biste pronašli ono što vam se sviđa. Ljubitelj sam vintage komada i često kupujem odjeću u trgovinama Textile House, kao i puno mojih kolegica, jer se tamo mogu pronaći jako povoljni brendirani komadi do kojih inače ne možemo doći', dodala je Tara.

  • +15
Poznati na reviji Roberta Severa Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Glumica Ana Begić Tahiri ima slično razmišljanje kad je riječ o trendovima, ali ne i isti stil odijevanja. Za razliku od  njezine odvažne kolegice, glumica radije nosi neutralne nijanse, što je potvrdila i na prvoj večeri Bipa Fashion.hr-a. Zvijezda serije 'Bibin svijet' nosila je bijelu vestu s potpisom Roberta Severa i kožne hlače u kombinaciji s gležnjačama na vezanje.

'Mislim da se danas sve nosi, jer ako se nosi štikla na trenirku i haljina na hlače, onda je jasno da moda više ne poznaje barijere. Pratim trendove, ali pazim da odjeća koju kupujem traje duže od jedne sezone. Ono što nosim ove sezone su predimenzionirane veste, koje su bile popularne i prošle godine. Ne kupujem sezonski i zato mi je drago da mogu nositi iznova trendi komade, pogotovo ako za nešto izdvojim malo više novca. Jedino na što mi nije žao izdvojiti novac svake sezone su cipele jer sam velika zaljubljenica u njih. Uvijek sam u crnom i zato biram vedre kapute, a trenutno nosim one u žutoj i zelenoj boji', izjavila je za tportal Ana Begić Tahiri.

'Jedino za što mi je žao dati novac su torbe. Ne znam ni sama zašto imam problem s torbama. Valjda je to zbog toga što ih ne pazim pa se brzo unište, ali obzirom na to da su skupe, onda mi je drago da sam si barem jednu muku skratila', našalila se glumica.

Sanja Doležal i Ana Begić Tahiri Izvor: Cropix / Autor: Sandra Simunovic / Cropix

Voditeljica Sanja Doležal zablistala je u provjerenoj kombinaciji - maloj crnoj haljini. Lijepa voditeljica, za razliku od trendseterica, kojih je puna estrada, bira komade po vlastitom nahođenju i ukusu, a umjesto na modu radije troši novac na putovanja.

'S godinama sam naučila da se moda ponavlja i zato ne mogu reći da pratim trendove jer znam da će ono što sam nosila prije deset godina sljedeće sezone biti ponovno u modi. Jedino za što se nadam da se neće vratiti u modu su široka ramena koja ne mogu nikako prožvakati', otkrila je Sanja.

'Predimenzionirani sakoi su ove sezone veliki hit i mogu se nositi u kombinaciji s remenom ili kao haljina. Ja sam već osmislila nekoliko kombinacija s ovim H&M-ovim sakoom koji nosim. Također su ove sezone neizostavne čizme iznad koljena i kaputi pastelnih boja, a definitivna pobjednica među bojama je boja crvenog vina. Veliki sam ljubitelj baršuna i imam nekoliko baršunastih komada u ormaru, poput torbice, čizmi i haljina, a uglavnom ga najradije doziram u detaljima', podijelila je s nama glumica i modna blogerica Sonja Kovač.

'Kaput je definitivno komad u koji se isplati investirati. Ove sezone su jako popularni teddy kaputi koje je Max Mara progurala i sada se mogu posvuda kupiti. Isto tako mislim da bi svaka žena u svom ormaru trebala imati kvalitetan bež kaput jer je klasika kojom se ne može pogriješiti', dodala je atraktivna Sonja.

  • +65
Revija Roberta Severa Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S obzirom da njezin posao iziskuje to da je u svakom trenutku dotjerana, lijepa Sonja je pravi modni ekspert, a njezine modne inspiracije svakodnevno upija na tisuće Hrvatica koje ju prate na društvenim mrežama.

'Osobno volim miksati high street brendove s dizajnerskim komadima i mislim da se to može vidjeti na meni. Primjerice Chanelova torbica tirkizne boje koju večeras nosim je komad u koji se isplati uložiti novac i stvarno sam ju do sada isfurala u sto mogućih kombinacija, a cilj modnih dodataka i jest da ih se svaki put iznese na potpuno drugačiji način', smatra Sonja.

Žanamari Lalić otkrila nam je da je za njezinu promjenu imidža zaslužan suprug koji joj je najveća podrška u svemu što radi, a upravo joj je on pravio društvo na modnoj reviji Roberta Severa. Lijepa pjevačica stigla je na reviju odjevena u crnu pencil suknju i majicu s natpisom, a stajling je začinila maslinastim gležnjačama i kožnom jaknom te Furlinom torbicom u boji pijeska.

'Ovo ljeto sam već počela patiti na rose gold boju i onda kad sam vidjela da su izbacili čizme u toj boji, pomislila sam da su ipak možda malo pretjerane. Ali što sam ih duže gledala, shvatila sam da je to - to i odmah sam ih kupila. Nisam ljubitelj kariranog uzorka koji je sad u modi, ali volim baršun, no problem kod baršuna je to što on često izgleda jeftino, pogotovo ako, kao ja, kupujete online', izjavila je pjevačica.

'Moj se stil konstantno mijenja s mojim raspoloženjem. Otkad sam postala mama, suprug dosta utječe na moj stil odijevanja jer me voli vidjeti u ženstvenoj odjeći. Dugo sam nosila crnu, starke i marte, ali moj me suprug inspirira da nosim haljinice, štikle i boje te moram priznati da mi je vratio zanimanje za modu', bila je iskrena Žanamari.