TARA ROSANDIĆ

Nova zvijezda domaćih sapunica o ljepoti, ulogama i lošim kritikama

10.09.2017 u 19:19

Bionic
Reading

Od ove nedjelje kreće jesenski adut Nove TV, nova dramska serija 'Čista ljubav'. Jednu od glavnih uloga ima mlada zagrebačka glumica Tara Rosandić koja igra Sonju, odgojiteljicu u vrtiću. Sve o svom novom angažmanu mlada Zagrepčanka ispričala je za tportal

Njezini glumački počeci vezani su uz Histrione, s kojima je počela raditi već kao 14-godišnjakinja. Tara Rosandić dobitnica je Nagrade hrvatskoga glumišta za mlade umjetnike do 28 godina, a glumila je i u filmovima 'Moć montaže' i 'Kosac'. No široj javnosti ostat će prepoznatljiva kao partijanerica Petra u hrvatskom filmskom hitu Dalibora Matanića 'Zvizdan'.

Televizijski gledatelji upoznali su vas u telenoveli 'Pod sretnom zvijezdom', a sada će vas gledati u 'Čistoj ljubavi'. Kakvi su dojmovi sa seta? Kakve reakcije publike očekujete?

Na setu je krasno, krasno nam je 12 sati dnevno, tako da znaš da radiš s lavovima… Divna je ekipa, obožavam ih.

Kakva je vaša uloga? Kako ste se spremali za Sonju, imate li ikakve sličnosti s njom privatno?

Sonja je zanimljiva mlada žena, snažna i krhka u isto vrijeme, ali dovoljno hrabra da se bori za svoju istinu. Ja sam skroz ista.

lipši smo od korane #shooting #čistaljubav #karlovac

A post shared by Tara Rosandić (@taritabrando) on

Je li televizija najjednostavniji put za razvoj glumačke karijere?

Nema najjednostavnijeg puta za razvoj karijere glumca! Televizija je svakako najbolji način da postaneš prepoznatljiv široj publici, doduše, hvala joj na tome.

Koliko je teško mladim glumcima skrenuti pažnju na sebe i postati uspješni i traženi?

Svaki dan sve teže i ne radi se o sposobnostima, nego o sistemu koji nam je ostavljen. Ne pomaže što naši stariji, prilično stariji kolege u odsustvu obzira otvaraju akademije od kojih profitiraju isključivo oni. Tržište je preplavljeno silnim, naoko jednako vrijednim diplomama i to rezultira padom cijena, što dodatno onemogućuje stvaranje jakog glumačkog sindikata. Oni zanemaruju činjenicu da je to, zapravo, nasljeđe koje će ostaviti iza sebe. Pa se snebivajmo nad raseljavanjem mladih. 

Postoji li neka uloga koju ne biste mogli / željeli glumiti ili ste spremni na sve?

Nisam još naišla na ulogu koju ne bih htjela glumiti, više na uloge koje ne vjerujem da mi leže. Veseli me otkriti hoću li.

  • +7
Tara Rosandić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako reagirate kada čujete ili pročitate loše kritike?

Uvijek je bitno od koga komentar dolazi. Volim saslušati publiku, to mi je važno. Za javnu kritiku čovjek treba biti kvalificiran… ma, počnimo samo od toga da čovjek treba biti čovjek. Kritičara koji se smiju takvima nazivati, danas je malo i do njih iznimno držim. Nažalost, mora se malo prokopati da bi se došlo do takvih osvrta.

Osim glume, koje su vaše strasti? 

Ne razmišljam o kategoriji svojih strasti, ali stvarno volim pogledati koju epizodu 'Narcosa', ako vam to što znači.

Kad želite pobjeći nakratko od glume, gdje volite nestati, kako se ispušete?

Svaki put je to nešto drugo, ali uvijek pobjegnem ljudima koji me dobro poznaju. Nema boljeg utočišta od buke.

hvala @martinafelja i @zlatarne_zaks na looku! ☺️

A post shared by Tara Rosandić (@taritabrando) on

Kad se sjetite djetinjstva, kakva vam se sjećanja bude? Kakvi ste bili kao dijete?

Moje djetinjstvo je bilo turbulentno, roditelji su otišli raditi u Beč kada je počeo rat. Tamo smo jako kratko živjeli, nama dječurliji je bilo ugodnije ovdje. Vratili smo se i ja sam prije početka škole bila s mamom na relaciji Zagreb-Beč. Nama je to bilo, sve u svemu, zabavno, mami vjerujem manje. Kao dijete, mislim da sam bila svojeglava. Bolje pitajte braću.

Što pomislite kad gledate svoje stare fotke?

'Joj, ne!' Šalim se, treba se ponositi svim svojim fazama, to je ono što te dovelo do osobe koja si danas.

#sonjica

A post shared by Tara Rosandić (@taritabrando) on

U čemu je, po vama, tajna ženine ljepote?

Ljepota je, bez obzira na spol, uvijek rezultat unutarnjeg zadovoljstva. U zdravom tijelu zdrav duh? Ja tvrdim da je i obrnut put legitiman. Između ostalog, ponosna sam feministica i strahovito me ljute površni kanoni ljepote koji se nameću ljudima kao jedina definicija privlačnog i zdravog, a rezultiraju time da se većina ljudi sami sebi ne sviđa. To je očajan sistem koji stvara masu kupaca za kozmetičke proizvode i antidepresive, umjesto da obrazuje ljude o tome što ih doista može dovesti do 'boljeg sebe'. Pokušavam se maksimalno izdvojiti iz te mašinerije. Ima nas različitih, u tisuću boja. Prirodno je da nas privlači i tisuću raziličitih osobina, uživajmo prvo u sebi i drugima.

Što je najljepše u godinama u kojima ste sada?

To što me najljepše još čeka. Sretna sam što mogu raditi posao koji volim i od toga živjeti. To je ogromna privilegija.