posvoji bolju budućnost

Posvoji pčelu da nastavi zujati našim planetom

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pčele se smatraju najvažnijim živim bićima na planetu jer su jedina vrsta koja ne nosi nikakvu vrstu patogena – niti gljivice, ni viruse, ni bakterije. One su društveni i vrijedni kukci koji zajedno žive u košnicama ili gnijezdima, te imaju ključnu ulogu u održavanju našeg planeta zdravim

Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o njima: od 100 vrsta hrane, njih 70 oprašuju pčele. Ipak, broj pčela diljem svijeta smanjio se za 90% u posljednjih sto godina i zbog toga hitno moramo nešto poduzeti!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pokrenula je kampanju posvajanja pčela i drugih životinja kojima prijeti izumiranje na svjetskoj razini ili su ugrožene u našoj regiji. Simboličnim posvajanjem pčele, tigra, slona, polarnog ili smeđeg medvjeda, morske kornjače, pande ili naših triju velikih zvijeri: risa, medvjeda i vuka, ljubitelji prirode pomažu rad WWF-a na terenu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kao organizacija koja djeluje u više od stotinu zemalja, WWF prikuplja donacije u više od 50 zemalja. Novi članovi WWF-a tako pomažu organizaciji da reagira na katastrofalne događaje poput požara u Amazoniji, ili na napore da se očuva neka vrsta ili stanište koje joj je neophodno za život. U našoj regiji, zajedno sa svojim partnerima, WWF Adria osvještava o važnosti suživota ljudi i divljeg svijeta, zadržavajući dragocjen sklad koji je u opasnosti zbog kriminala nad divljim zvijerima, koji u WWF-u nastoje zaustavili.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Posjetite stranicu WWF-a i odaberite koristan poklon za svoje prijatelje, jer posvajati možete i za drugu osobu kojoj će certifikat biti krasan božićni dar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!