Briga o svom tijelu

Postanite najbolja verzija sebe: male navike za velike promjene

12.10.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Briga o svom tijelu kroz pravilnu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost i dovoljno sna ima ključnu ulogu u postizanju najbolje verzije sebe

Često razmišljamo kako bismo mogli poboljšati svoje životne navike; smetaju nam bolovi u leđima, manjak energije, podočnjaci, loš raspored spavanja. U današnjem ubrzanom stilu života, briga o zdravlju je nikada važnija iako nikada nije bilo teže voditi računa o sebi. Srećom, postoje male navike koje svako može implementirati u svoju svakodnevicu i primijetiti velike razlike koje mogu značajno uticati na kvalitetu našeg života. Donosimo četiri savjeta koja možete primijeniti već danas, a koji će vam osigurati više energije, bolju koncentraciju, ljepši izgled kože:

  1. Pravilna hidratacija: Voda je ključna za pravilno funkcioniranje organizma. Odrasla osoba bi dnevno trebala unijeti najmanje 8 čaša vode, stoga si postavite cilj da popijete dovoljno tijekom dana što će vam pomoći u održavanju ravnoteže tjelesnih tekućina i donijeti sjaj kože.
  2. Socijalna interakcija: Druženje s drugim ljudima može pružiti emocionalnu podršku i osjećaj povezanosti; igra ključnu ulogu u prevladavanju stresa, tjeskobe i depresije. Razgovor s prijateljima, obitelji ili kolegama može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti osjećaj usamljenosti, zato odvojite vrijeme za održavanje kontakta, barem preko poruke ili telefonskog poziva.
  3. Redovito vježbanje: Pomaže očuvati i unaprijediti opće fizičko zdravlje; jača mišiće, kosti i zglobove, poboljšava ravnotežu i koordinaciju te smanjuje rizik od ozljeda. Važno je pronaći aktivnosti koje vam odgovaraju i učiniti vježbanje redovitim dijelom svakodnevnog rasporeda, a za sam početak su kraća šetnja ili lagana vježba i više nego dobar korak prema kvalitetnijem životu.
  4. Kvalitetan san: San igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja jer pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti i obnovu energije. Pokušajte održavati redoviti raspored spavanja, kao i stvoriti okruženje koje je udobno i koje će vam omogućiti da se maksimalno opustite.

Ipak, implementacija ovih zdravih navika je lakša ako imamo pouzdanog partnera uz sebe te pratimo napredak i slavimo male svakodnevne uspjehe. Naš partner u kojem možemo pronaći konstantu podršku i asistenciju je svakako novi Samsung Galaxy Watch6.

Sat ima senzore koji omogućavaju praćenje različitih faza sna, uključujući laku, duboku i REM fazu. Ovi podaci će vam pomoći da bolje razumijete svoje spavanje i poboljšate rutinu spavanja. Također Galaxy Watch6 prati vaše korake, puls, potrošnju kalorija i razne aktivnosti kao što su plivanje, hodanje i trčanje. Sam prepoznaje početak vježbanja i pomaže vam da pratite svoju fizičku aktivnost i put prema realizaciji postavljenih ciljeva, a prati i vaš srčani ritam tijekom dana i tijekom vježbanja.

Galaxy Watch6 nudi različite mogućnosti za postizanje svojih ciljeva i poboljšanje kvalitete života. Savršen je za sve one koji se motiviraju rezultatima, kao i za one koji žele konstantnu podršku tijekom svog putovanja prema boljem zdravlju. U tijeku je posebna promotivna ponuda gdje uz Galaxy Watch6 modele na poklon dobivate Galaxy Tab A8, dok uz kupnju uređaja iz Galaxy S23 serije te Galaxy Z Flip5 ili Z Fold5 pametnih telefona na poklon dobivate Galaxy S21 FE. Promocija vrijedi do 12. studenog 2023. godine ili do isteka zaliha.