WESTGATE SHOPPING CITY - OBITELJSKI CENTAR SHOPPINGA I ZABAVE

Posjetili smo prvo hrvatsko dječje kino i oduševili se!

30.11.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Poznati hrvatski trgovački centar od ove jeseni bogatiji je za prvo hrvatsko dječje kino. Da, da dobro ste pročitali - prvo pravo kino prilagođeno najmlađima u kojem su djeca pod brigom stručnih animatora

Kino, kokice, piće i crtić bio je to savršen vikend scenarij kojemu su donedavno pribjegavali mnogi. No odnedavno se ta savršena obiteljska slika promijenila - i to nabolje, puno bolje! Naime, nadomak Zagreba u poznatom shopping centru Westgate otvoreno je prvo pravo kino za mališane. Kino u kojem su sjedala zamijenile predivne šarene, zabavne vreće, a djeca samostalno uživaju u projekcijama, uz nadzor animatora i 'teta čuvalica'.

Scenarij je to koji zvuči savršeno - iz perspektive djeteta koje se želi osamostaliti, ali i roditelja koji treba malo vremena ne bi li u miru obavio božićnu kupnju ili samo popio kavu i odmorio... Ne bismo li se uvjerili, na teren smo poslali dvojac za testiranje dječjih zabavnih sadržaja - našu novinarku i njezina mališana. Evo što je napisala:

Prvo hrvatsko kino specijalizirano samo za najmlađe, nalazi se u sklopu velike igraonice Kid’s World kakvu ne možete pronaći nigdje u zemlji. Naime, dosad smo se u nju često vraćali jer ima toliko zanimacija i sprava da se i odrasli žele uvući i skakutati okolo... No onoga trena kad smo čuli da je dobila i svoje mini-kino, postala nam je još draža.

Cijena karte za kino daleko je niža od cijena karata u drugim kinima. Po cijeni od samo 15 kuna, moj sin je pogledao projekciju koja je bila na redu, sinkroniziranu na hrvatski jezik. U kinu za malene uredno možete kupiti sok i grickalice, a stručni nadzor dobijete gratis. No krenimo redom...

Iako mi je u prvom trenutku bilo malo neobično ostaviti sina, sjetila sam se zadatka na koji sam pošla. Izabrali smo film, opskrbila ga kokicama i sokićem od jabuke i predala ga animatorima. Promatrala sam ga dok je odlazio još uvijek u nevjerici da imam skoro dva sata za sebe i sve što moram obaviti. Moram priznati da sam osjećala i malo nelagode, ali sam stisnula petlju, okrenula se na peti i pošla u šetnju Westgateom.

Najprije sam kupila adventske/božićne dekoracije po koje sam i došla znajući da je u Westgateu TEDi novootvorena trgovina s najraznovrsnijim asortimanom za uređenje doma. Sretna i opremljena prepunjenim vrećicama krenula sam dalje... u potragu za kaputom i gležnjačama, a njih sam pronašla u mojoj omiljenoj trgovini ShoeSelection (koja je dostupna samo u Westgateu). Kad sam obavila shopping bila sam već na izmaku snaga jer, vjerujte mi, ne pamtim kad sam toliko vremena odvojila za samu sebe i male ženske radosti. Sjela sam popiti kavu u Cardeno bar, prekrasno uređen kafić na katu centra. Za razliku od vremena koje mi inače prozuji u tren, ovoga puta sat i pol je trajao kao cijeli vikend. Pročitala sam i djelić knjige koju sam kupila u AB Bookshop i moram priznati da sam uživala. Kad je 'otkucao' kraj filma, pojurila sam prema kinu.

Moj je sin izašao iz kina s najvećim osmijehom na licu i priredio mi još veće iznenađenje. Oduševljen i fasciniran novim dječjim sadržajem nije htio poći dalje. 'Vraćam se na drugi crtić', rekao je... Uz malo vještih mama-trikova uspjela sam ga odvući obećavajući mu još nekoliko iznenađenja. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi Westgatea nisam ništa krivo ni rekla.

Dok smo prolazili hodnicima centra uživali smo u pogledu na tisuće lampica i dekoracija koje su visile sa stropa podsjećajući nas na neki predivni svijet bajki i fantazije. Iznad nas sobovi, djedice, saonice... sve je mirisalo na blagdane, ljubav, sreću i veselje. Od sve ugode i užitka ubrzo smo postali i gladni pa smo se prepustili mirisu slasnih delicija iz raznih ugostiteljskih objekata.

Na jednom kraju Ali Kebaba, na drugoj Burger Bar, palačinkarnica Bake’n’Roll, Family Bar s menijima i za klince te restoran u sklopu kuglane Rock’n’Bowl... Nisam znala kamo poći pa sam zamolila sina da odluči umjesto mene.

'Rock’n’Bowl', presudio je jer se nalazi u sklopu najveće hrvatske kuglane. Ni meni to nije teško palo jer nakon dva sata samostalne trke poželjela sam trčkati uz svoj najdražeg muškarca - i to na kuglanju na dječjim stazama koje nas je na kraju super zabavnog dana dodatno razgalilo.

Naše testiranje kina postalo je vikend zabava koju nismo očekivali, ali bi je svakako preporučili i drugima. Uživajte u Westgateu!