ZUZANA ČAPUTOVA

Poput blizanki: Odijevanje i frizura slovačke predsjednice neodoljivo podsjećaju na stil Grabar Kitarović

22.08.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Političarka, odvjetnica i odnedavno slovačka predsjednica Zuzana Čaputova ima mnogo toga zajedničkog s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Obje su se svojim trudom, znanjem i zalaganjem izborile za visoke političke funkcije, obje su u svojim zemljama postale prve žene izabrane na funkciju predsjednice i obje imaju vrlo sličan modni ukus

Novoizabrana predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova stigla je u državni posjet Njemačkoj povodom obljetnice invazije na Čehoslovačku, ali i kako bi s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarala o Brexitu. U palači Bellevue održan je svečani prijem na kojem je slovačku predsjednicu ugostio njezin njemački kolega Frank-Walter Steinmeier, a iako su u središtu zbivanja toga dana bile političke teme, mnogima su za oko zapeli ljepota i stil odijevanja 46-godišnje predsjednice.

Čaputova je za svečani prijem odjenula vrlo jednostavnu poslovnu kombinaciju - klasičnu crnu suknju pencil kroja do ispod koljena i crni sako koji krasi tek jarkožuta vrpca u predjelu struka, a cjelokupan stajling upotpunila je crnim štiklama sa špic vrhom i elegantnom crnom torbicom s ručkom.

  • +16
Zuzana Čaputova Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stajling je sam po sebi vrlo otmjen i primjeren događanju te ne bi bio previše zanimljiv da neodoljivo ne podsjeća na one kakve na javnim događanjima često nosi i hrvatska predsjednica.

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sličnost u stilu odijevanja Čaputove i Kolinde Grabar Kitarović je neporeciva, a čak su im i frizure gotovo identične.

Kolinda Grabar Kitarović i kraljica Elizabeta II Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press Association

Hrvatska predsjednica nerijetko za službena događanja u kombinaciji sa sakoima odabire suknje pencil kroja, koje naglašavaju struk i čine figuru ženstvenom, a plava punđa s prebačenim dugim šiškama na jednu stranu lica postala joj je zaštitni znak koji njeguje od početka mandata.

  • +10
Kolinda Grabar Kitarović u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL