top izbor

Popularnosti tenisica ne nazire se kraj: Ovi modeli vruća su roba u svijetu mode za 2023. godinu

22.01.2023 u 07:38

Bionic
Reading

Nova godina donosi i nove trendove, no usprkos svim promjenama na modnoj sceni, i dalje jednu od vodećih uloga imaju tenisice. Dobrim parom ove prije svega udobne obuće sigurno nećete pogriješiti, a u novoj sezoni na cijeni su upečatljivi modeli koji podižu svaki stajling. Bacite oko na njih, nećete požaliti

Već dulje vrijeme tenisice su puno više od udobne obuće namijenjene sportskim aktivnostima. Nose se uz sve, od tajica i vječnih traperica pa do suknji i pletenih haljina, stoga već imamo cijelu njihovu kolekciju u ormaru. Ova godina posvećena je usavršavanju specifičnih modela koji će podići svaki outfit. A na određene trendove isplati se potrošiti.

'U 2023. trendovi za tenisice dijele se u tri kategorije: modeli koje su 'odobrile' it djevojke, retro tenisice i futuristički stilovi', kaže Kendall Becker, urednica modnih i beauty trendova u Trendalyticsu.

Kako biste pronašli one baš po svojoj mjeri, a pri tome moderne, dobro je imati uvid u trendove koji dolaze i prije nego postanu globalno popularni. Uz to, tu je nekoliko skroz slatkih modela koji se uklapaju u svaki trend, a na jednostavan i učinkovit način podižu izgled, naprimjer, običnih bijelih tenisica.

Tenisice koje su 'odobrile' it djevojke i diktatorice trendova minimalističke su u smislu siluete i palete boja, ali to svakako ne mora značiti potpuno bijele modele. Kako napominje Becker, neke varijante dizajnerskih tenisica, poput modela Chloe Nama, opremljene su povišenim detaljima poput teksturirane površine u različitim kombinacijama boja koje odgovaraju doista svakom stilu.

Na samom početku 2023. klasične tenisice New Balance 550 vladat će na cjenovno pristupačnijem dijelu spektra. 'Ovaj stil bilježi porast pretraživanja od 99 posto u usporedbi s prošlom godinom. U prosjeku ima 1,1 milijun pretraživanja tjedno i povećanje od 240 posto na društvenim kanalima', kaže Becker. Model Vaj svoju popularnost može zahvaliti velikom izboru kombinacija boja, baš kao i mnogima omiljene tenisice Chloe Nama.

Prema riječima stručnjaka, kremaste nijanse, uz nevjerojatne kombinacije boja, ključ su upečatljivog izbora. Osim toga, tenisice su nedavno dobile poseban izgled zahvaljujući suradnji s brendovima kao što su Stussy i Aime Leon Dore.

Naime, ako želite postići stil it djevojaka ove godine, potražite bijele ili krem tenisice s malim izmjenama u dizajnu - suptilno blokiranje boja, niz tekstura ili modernu siluetu. Modne kuće već dugo izvlače svoje kolekcije tenisica iz prošlih desetljeća. Uzmite u obzir minimalizam 90-ih ili visoki model hrabrih boja inspiriran 80-ima. Taj senzibilitet ne pokazuje znakove nestanka u 2023.

Retro stilovi ostaju važna komponenta kad su u pitanju trendovi. Kao što je dobro poznato, crne tenisice Adidas Samba postale su vrući hit u 2022. Omiljeni model u ljeto 2022. u posljednje vrijeme viđen je na Kendall Jenner, Kaii Gerber i Belli Hadid. 'Trenutno bilježe skok od 318 posto u pretraživanjima u odnosu na prošlu godinu i porast od 1233 posto u broju objava na društvenim mrežama', kaže Becker i također predlaže da obratite pozornost na Asics, brend koji trenutačno ima porast pretraživanja od 37 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ako ne želite odabrati određeni brend i umjesto toga vas privlače trendovske boje, za 2023. Becker savjetuje da usmjerite pažnju na nostalgične nijanse poput plavozelene, smaragdne, narančaste i krem boje. Osim toga, vrijedi baciti oko na modele tradicionalnih brendova specijaliziranih za elegantnije uže stilove koji pristaju uz nogu ili tradicionalne siluete 'tatinih tenisica'.

  • +4
Hit tenisice za 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije